Παρών κι ο Ισπανός βασιλιάς Φίλιππος στην κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

Εκτός από τη βασιλομήτορα και αδερφή του εκλιπόντος Σοφία, που είναι ήδη στην Ελλάδα αναμένεται κι ο Ισπανός μονάρχης Φίλιππος, αλλά κι ο (εξόριστος στο Άμπου Ντάμπι) πατέρας του Xουάν Kάρλος.

Παρών κι ο Ισπανός βασιλιάς Φίλιππος στην κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

Πολυάριθμη θα είναι η παρουσία μελών του ισπανικών ανακτόρων στην κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ την προσεχή Δευτέρα.

Στην Αθήνα μεταβαίνουν ο Βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος, η σύζυγός του Λετίθια, όπως και ο (εξόριστος πια) πατέρας του Ισπανού άνακτα και πρώην μονάρχης Χουάν Κάρλος

Όπως μεταδίδουν ισπανικά ΜΜΕ, το παλάτι επιβεβαίωσε ότι ο βασιλιάς Φίλιππος και η σύζυγός του θα παραστούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου, θείου του Ισπανού μονάρχη και αδελφού της μητέρας του Σοφίας η οποία είναι ήδη στην Αθήνα εδώ και μέρες.

Άγνωστο παραμένει ποιος θα εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Πιθανολογείται ότι θα έλθει ο διάδοχος πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κωνσταντίνος ήταν συγγενής του Βρετανού πρίγκιπα, αφού ο παππούς του Φίλιππος ήταν Γλύξμπουργκ.

Ας σημειωθεί ακόμα ότι ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του πρίγκιπα Ουίλιαμ, ενώ ο Ουίλιαμ έγινε νονός του πρώτου εγγονού του Κωνσταντίνου, του Κωνσταντίνου-Αλέξιου.

Επίσης είναι σίγουρο πως θα παρευρεθούν στην κηδεία και μέλη των βασιλικών οικογενειών της Δανίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας για να τις εκπροσωπήσουν.

Στην κηδεία θα παρευρεθεί και η Άννα-Μισελ Ασημακοπούλου, καθώς ο θανών ήταν νονός της. Ο πατέρας της ήταν συμμαθητής στα Ανάβρυτα με τον τέως βασιλιά.