Εύα Καϊλή: Στον «αέρα» η κατάθεσή της στον Εισαγγελέα - Γιατί ζητάει αναβολή ο δικηγόρος της

Πιθανό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει σήμερα απόφαση για την παραμονή ή όχι της Εύας Καϊλή στη φυλακή, η οποία οδηγείται από στιγμή σε στιγμή στο δικαστήριο του Βελγίου. Αναβολή αναμένεται να ζητήσουν οι δικηγόροι της.

Εύα Καϊλή: Στον «αέρα» η κατάθεσή της στον Εισαγγελέα - Γιατί ζητάει αναβολή ο δικηγόρος της

Αναβολή μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (20/12) αναμένεται να ζητήσουν οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή από το δικαστήριο του Βελγίου, το οποίο θα αποφασίσει αν η πρώην ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου θα παραμείνει στη φυλακή ή όχι, μετά την σύλληψή της για το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς QatarGate.

Όπως είπε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, έπειτα από επικοινωνία με τους Βέλγους δικηγόρους της κ. Καϊλή τους πρότεινε να ζητήσουν αναβολή, ενώ παράλληλα για σήμερα είναι προγραμματισμένη απεργία των υπαλλήλων των δικαστηρίων στο Βέλγιο, κάτι το οποίο θα μπορούσε να καθυστερήσει τη λήψη της απόφασης.

«Θα μπορούσε να βγει η απόφαση ερήμην της» ανέφερε ο δικηγόρος της, ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε ότι «τη συμβούλεψε να βρίσκεται η ίδια στο δικαστήριο και να δώσει τη μάχη της».

Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ακόμα ότι τα τελευταία δύο 24ωρα είχε πολύωρη επικοινωνία με την κ. Καϊλή καθώς της δόθηκε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το δικηγόρο της.

Σχετικά με το ακριβές χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο σπίτι της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι δεν μπορεί να το αποκαλύψει καθώς εντάσσεται στο απόρρητο που ισχύει στην προδικαστική διαδικασία.

Επανέλαβε ότι η ίδια δεν γνώριζε ότι υπήρχαν χρήματα σπίτι της και όταν τα ανακάλυψε είπε στο σύντροφό της «να μεταφερθούν και να πάνε στον ιδιοκτήτη τους».

Όπως υποστήριξε στη συνέχεια, στην προσπάθεια απομάκρυνσης των χρημάτων, ενεπλάκη στην υπόθεση ο πατέρας της Εύας Καϊλή ο οποίος ανέλαβε να τα μεταφέρει στον ιδιοκτήτη τους, ενώ, επικαλούμενος το απόρρητο, αρνήθηκε να κατονομάσει τον ιδιοκτήτη.

πηγή: News247.gr