Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση Ρομά έξω από τα δικαστήρια – Κρατούν φωτογραφίες του 16χρονου

Συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα δεκάδες Ρομά έξω από το δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τη στιγμή που απολογείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση Ρομά έξω από τα δικαστήρια – Κρατούν φωτογραφίες του 16χρονου

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν «δικαιοσύνη» και ζητούν να προφυλακιστεί ο αστυνομικός.

Όπως μετέδωσε το GRTimes.gr, οι Ρομά έφτασαν πριν από λίγο στο δικαστικό μέγαρο, με κάποιους από αυτούς να κρατούν φωτογραφίες του δεκαεξάχρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Ανάμεσά τους και ο πατέρας του δεκαεξάχρονου, Παύλος Φραγκούλης. Να σημειωθεί ότι η οδός 26ης Οκτωβρίου είναι κλειστή λόγω της συγκέντρωσης , από το ύψος της Πολυτεχνείου μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση Ρομά έξω από τα δικαστήρια – Κρατούν φωτογραφίες του 16χρονου-1

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση Ρομά έξω από τα δικαστήρια – Κρατούν φωτογραφίες του 16χρονου-2

Σε εξέλιξη η απολογία του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για τον πυροβολισμό του 16χρονου

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι η απολογία του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, στη διάρκεια καταδίωξης, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος πέρασε λίγο πριν από τις 9.00 το πρωί το κατώφλι του γραφείου του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου καλείται να δώσει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η δικογραφία. Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Η βασική υπερασπιστική του γραμμή είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως υποστηρίζει – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Όσον αφορά στους πυροβολισμούς, ισχυρίζεται ότι στόχευσε χαμηλά προς τα ελαστικά, κι όχι προς το μέρος του οδηγού.

Μετά το πέρας της απολογίας, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση. Στο πλευρό του βρέθηκαν δικυκλιστές αστυνομικοί (με πολιτικά) για να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

πηγή: «Κ»