Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στη δυτική Αττική

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.00 το πρωί αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής. 

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στη δυτική Αττική

Πληροφορίες αναφέρουν πως η επιχείρηση εστιάζεται στις περιοχές του Μενιδίου, του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων, ενώ σε αυτή συνδράμουν όλες οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ξεκαθάρισε αναφερόμενος στα επεισόδια από τους Ρομά ότι «κανείς δεν δικαιούται να ξεφεύγει από τον νόμο». «Η Ελλάδα έχει νόμους και κανόνες και κανείς δεν δικαιούται να εκφεύγει αυτού του πλαισίου. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε συνθήκες χάους και ανομίας από οποιονδήποτε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δύο άτομα δέχθηκαν χθες επίθεση στην Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έρχεται μετά τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας στην Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω. Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 11:20, ομάδα αγνώστων ακινητοποίησε φορτηγό που εκινείτο στον συγκεκριμένο δρόμο, αποβίβασαν τον 42χρονο οδηγό με τη βία και έβαλαν φωτιά στο όχημά του, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι άγνωστοι πυροβόλησαν με κυνηγετική καραμπίνα εναντίων αστυνομικών της ΟΠΚΕ που έσπευσαν στο σημείο, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Ο οδηγός του οχήματος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για τις πρώτες βοήθειες.

Λίγο αργότερα, στις 00:30, επίσης στην Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω, άγνωστοι ακινητοποίησαν έναν 62χρονο άνδρα και του αφαίρεσαν τον επαγγελματικό εξοπλισμό του, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ.

Πηγή: Kathimerini.gr