Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης για τη μητέρα που κλείδωνε γυμνή την κόρη της σε παγωμένο δωμάτιο

Ποινή φυλάκισης τριών ετών επιβλήθηκε στην 32χρονη μητέρα που άφηνε κλειδωμένη την ανήλικη κόρη της σε παγωμένο δωμάτιο.

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης για τη μητέρα που κλείδωνε γυμνή την κόρη της σε παγωμένο δωμάτιο

Μία 32χρονη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών, με 3ετή αναστολή, επειδή έβαζε... τιμωρία την 8χρονη κόρη της, κλειδώνοντάς την σ' ένα παγωμένο δωμάτιο, όπου την άφηνε γυμνή, χωρίς τροφή και νερό.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Φεβρουάριο του 2016 στις Συκιές Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία συγγενικού προσώπου που προκάλεσε την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.. «Μια μέρα εάν αργούσαν οι αστυνομικοί το παιδί θα μπορούσε να είχε πεθάνει», είπε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, όπου εξετάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Πρωτόδικα, η 32χρονη είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανήλικης με μεθοδευμένη πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου, σε βαθμό κακουργήματος. Η ίδια ποινή είχε επιβληθεί στην μητέρα της κατηγορούμενης - γιαγιά της παθούσας, η οποία στο μεταξύ απεβίωσε και η δίωξη για αυτήν έπαυσε οριστικά.

Οι δικαστές του δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου μετέτρεψαν την κατηγορία σε πλημμέλημα, κρίνοντας την 32χρονη ένοχη για ενδοοικογενειακή βία με κίνδυνο για σωματικές βλάβες σε βάρος ανηλίκου.

Μητέρα συνολικά πέντε παιδιών, η κατηγορούμενη δεν παρέστη στη δίκη και δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου. Όπως έγινε γνωστό, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, τα ανήλικα τέκνα της μεταφέρθηκαν σε δομή ανηλίκων όπου φιλοξενούνται.

Την εικόνα που αντίκρισε μπαίνοντας στο δωμάτιο όπου ήταν κλειδωμένη η ανήλικη (8 ετών τότε), περιέγραψε στο Δικαστήριο αστυνομικός. «Το παιδί ήταν κουλουριασμένο στο πάτωμα, σε ένα διαμέρισμα σκοτεινό και παγωμένο που μύριζε δυσοσμία από ούρα, με τα παράθυρα ορθάνοιχτα. Είχε να φάει και να πιει μέρες...» κατέθεσε, μεταξύ άλλων , ο αστυνομικός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ