Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες το Σάββατο 12 Νοεμβρίου

Βροχερό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπεται το Σάββατο 12 Νοεμβρίου το σκηνικό του καιρού, ενώ και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει.

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες το Σάββατο 12 Νοεμβρίου

Βροχές στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, τα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, την Εύβοια, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου αναμένονται αύριο, Σάββατο.

Στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα είναι πιθανό να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν στη Θράκη, στην Ανατολική Μακεδονία και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 10-11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15-16, στην Ήπειρο από 2 έως 15-16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 13-14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 15-17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 17, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 5-6 Μποφόρ από βορειοανατολικές διευθύνσεις και στο Ιόνιο στα 6-7 και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο έως 8 Μποφόρ από ανατολικές/βορειοανατολικές διευθύνσεις.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 Μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 16 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.