Εκλογές ΗΠΑ: Ο Έλον Μασκ προτρέπει τον κόσμο να ψηφίσει Ρεπουμπλικανούς στις Ενδιάμεσες

Λίγες ημέρες αφότου πήρε τον έλεγχο του Twitter, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ προέτρεψε μέσω της πλατφόρμας τους Αμερικανούς να ψηφίσουν Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους για το Κογκρέσο στις ενδιάμεσες εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Έλον Μασκ προτρέπει τον κόσμο να ψηφίσει Ρεπουμπλικανούς στις Ενδιάμεσες

«Ο διαμοιρασμός της εξουσίας περιορίζει τυχόν υπερβολές και από τα δύο κόμματα. Ως εκ τούτου, συστήνω να ψηφίσετε για ένα Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο, δεδομένης της Δημοκρατικής προεδρίας», έγραψε ο Μασκ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Υποστήριξε ότι απευθύνεται σε «ανεξάρτητους» ψηφοφόρους, αφού «οι σκληροπυρηνικοί Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικάνοι δεν ψηφίζουν ποτέ την αντίπαλη πλευρά».

Την παρότρυνση του Μασκ δεν είδαν με καλό μάτι όσοι εξέφραζαν ανησυχίες για πολιτική εκμετάλλευση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης των SpaceX και Tesla είχε υποσχεθεί πριν από την εξαγορά του Twitter ότι η πλατφόρμα θα παρέμενε ουδέτερη πολιτικά και ότι θα φιλοξενούσε όλες τις απόψεις.

Ο Ίλον Μασκ σχολιάζει συχνά τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ. Πρόσφατα είχε εκφράσει θετική άποψη για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντεσάντις στις προεδρικές εκλογές του 2024, εκτιμώντας ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι μεγάλος σε ηλικία για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

cnn.gr