Κώστας Μπακογιάννης: Ακύρωσε την επίσκεψή του στη Σμύρνη μετά το συμβάν με τον Τζιτζικώστα

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης δεν θα πάει στη Σμύρνη μετά το επεισόδιο με τον Τζιτζικώστα

Κώστας Μπακογιάννης: Ακύρωσε την επίσκεψή του στη Σμύρνη μετά το συμβάν με τον Τζιτζικώστα

Την καταδίκη του εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μετά την απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία και την πολύωρη κράτησή του από τις τουρκικές αρχές.

Έχοντας στο πλευρό του τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ο Δήμαρχος της Αθήνας δήλωσε: «Μου είναι πραγματικά αδιανόητο να φανταστώ, μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω πως μπορεί να απαγορεύεται η ελεύθερη είσοδος σε μία χώρα, ενός αυτοδιοικητικού, ενός περιφερειάρχη. Ενός ανθρώπου, που μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει και πρόεδρος της επιτροπής των περιφερειών της ΕΕ. Θέλω να πιστεύω πως θα δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις, αλλά και οι απαραίτητες συγγνώμες».

Μετά την εν λόγω κίνηση των Τούρκων, ο Δήμαρχος Αθηναίων είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε στην ακύρωση της συμμετοχής του στην Ευρωμεσογειακή Συνέλευση, αναβάλλοντας παράλληλα και την συνολική επίσημη επίσκεψη του στη Σμύρνη.

Μάλιστα, ενημέρωσε για το συμβάν τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος δεσμεύτηκε αύριο το πρωί στη δημόσια εκδήλωση εγκαινίων ενός πάρκου αφιερωμένο στο δίκτυο B40, να προβεί από κοινού με τον Δήμαρχο Αθηναίων σε σχετική δήλωση.

Ο Κώστας Μπακογιάννης σημείωσε ότι πριν από περίπου ένα χρόνο Αθήνα και Κωνσταντινούπολη δημιούργησαν από κοινού το δίκτυο Β40, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η περιφερειακή συνεργασία.

«Θέλαμε σε πείσμα των καιρών να στείλουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα πως μπορούμε από κάτω προς τα πάνω να χτίσουμε γερές γέφυρες συνεργασίας, αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού, διαλόγου» δήλωσε με έμφαση ο Δήμαρχος Αθηναίων, για να προσθέσει ότι «μην ξεχνάτε πως οι δήμοι είμαστε ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός στον πολίτη, πράγμα που σημαίνει πως έχουμε τη δυνατότητα να διερμηνεύσουμε, αν θέλετε, καλύτερα τα συναισθήματα των λαών μας».

Πηγή: news247.gr