Απαγόρευση αποβίβασης στον Τζιτζικώστα από τους Τούρκους στην Σμύρνη!

Στο πλοίο που τον μετέφερε στην Σμύρνη αναγκάστηκε να μείνει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αφού οι Τούρκοι αναίτια δεν του επέτρεπαν την αποβίβαση

Απαγόρευση αποβίβασης στον Τζιτζικώστα από τους Τούρκους στην Σμύρνη!

Έναν ακόμη κρίκο στην ατελείωτη αλυσίδα προκλήσεων πρόσθεσαν οι Τούρκοι...

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τις τελευταίες έξι ώρες ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δεν έπαιρνε άδεια από τις Τούρκικες αρχές για να κατέβει στο λιμάνι της Σμύρνης με διάφορες προφάσεις.

Ο Τζιτζικώστας έφτασε στο λιμάνι της Σμύρνης το πρωί του Σαββάτου (05.11) με τη νέα γραμμή που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα τουρκικά παράλια, για να προεδρεύσει στη 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM), ωστόσο βρέθηκε περιορισμένος στο πλοίο αναίτια.

Πρόκειται για σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο ενδεικτικό της όξυνσης της έντασης που καλλιεργεί η εξ ανατολών γειτονική χώρα

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές.

Η Περιφερειακή και Τοπική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου (ARLEM) ιδρύθηκε για να ενθαρρύνει τη συνεργασία των τοπικών κυβερνήσεων στο βόρειο και νότιο τμήμα της Μεσογείου.

Αποτελείται από 80 μέλη και 2 παρατηρητές από 43 χώρες της ΕΕ και της Μεσογείου. Σαράντα μέλη της Συνέλευσης ορίζονται από τους μεσογειακούς εταίρους και σαράντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα μέλη της ARLEM είναι εκλεγμένοι υπάλληλοι περιφερειακών ή τοπικών αρχών.