Ισραήλ – exit poll: Δίνουν πλειοψηφία ολίγων εδρών στον Νετανιάχου

Οι κάλπες έκλεισαν στο Ισραήλ και, σύμφωνα με τα πρώτα exit polls, ο Νετανιάχου παρουσιάζεται να εξασφαλίζει την πλειοψηφία στην Κσενέτ και να επιστρέφει στην πρωθυπουργία.

Ισραήλ – exit poll: Δίνουν πλειοψηφία ολίγων εδρών στον Νετανιάχου

Οι κάλπες έκλεισαν στο Ισραήλ και, σύμφωνα με τα πρώτα exit polls, ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης της παράταξης Λικούντ (Likud) Μπενιαμίν Νετανιάχου παρουσιάζεται να εξασφαλίζει την πλειοψηφία στην Κσενέτ και να επιστρέφει στην πρωθυπουργία.

Πιο συγκεκριμένα, το μπλοκ των πολιτικών δυνάμεων που πρόσκειται στον 73χρονο Νετανιάχου παρουσιάζεται να εξασφαλίζει 61 με 62 έδρες σε σύνολο 120.

Η παράταξη Λικούντ του Νετανιάχου εκτιμάται πως θα εξασφαλίσει 30 με 31 έδρες, ενώ αντιθέτως η αντίπαλη στον Νετανιάχου παράταξη Yesh Atid του Γιαΐρ Λαπίντ τοποθετείται χαμηλότερα, κοντά στις 24 με 25 έδρες.

Τα κόμματα του δεξιού – ακροδεξιού συνασπισμού «Θρησκευτικός Σιωνισμός» (Religious Zionism) που αναμένεται να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση υπό τον Νετανιάχου, εξασφαλίζουν γύρω στις 15 έδρες σύμφωνα με τα exit polls. Στην εν λόγω εκλογική «συμμαχία» συμμετέχουν οι παρατάξεις: Otzma Yehudit του Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, HaTzionut HaDatit του Μπεζαλέλ Σμότριχ και Noam. Σημειώνεται πως τόσο ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ όσο και ο Μπεζαλέλ Σμότριχ παρουσιάζονται ως πολιτικά ακραίοι (anti-Arab, anti-LGBTQ, ακροδεξιοί κ.ά.).

Τα τελικά επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Πηγή: Kathimerini.gr