Πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Ρίσι Σούνακ

Οριστικά πρωθυπουργός της Βρετανίας θα γίνει ο Ρίσι Σούνακ, καθώς η έτερη των υποψηφίων, Πένι Μόρντοντ, αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση της ηγεσίας των Συντηρητικών και της πρωθυπουργίας.

Πρωθυπουργός της Βρετανίας ο Ρίσι Σούνακ

Ο Ρίσι Σούνακ ανακηρύχθηκε νέος ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος από τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922 των βουλευτών των Τόρις, Γκράχαμ Μπρέιντι.

Μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος, ο Σούνακ που δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, κάλεσε τους Συντηρητικούς «να ενωθούν και να συνεργαστούν», λέγοντας ότι υπόσχεται να φτιάξει μια κυβέρνηση που «θα αξιοποιήσει όλα τα ταλέντα».

Η Μόρντοντ, που δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τις 100 δηλώσεις στήριξης, ενώ ο Σούνακ είχε ξεπεράσει τις 200, δήλωσε:

«Είναι σαφές αυτό που θέλουν σήμερα οι συνάδελφοι. Πήραν μια απόφαση καλή τη πίστει και για το καλό της χώρας. Πλέον έχουμε νέο πρωθυπουργό. Πρόκειται για ιστορική απόφαση για το κόμμα που δείχνει, για άλλη μια φορά, τη διαφορετικότητα και το ταλέντο του κόμματός μας».

Η επικεφαλής των Συντηρητικών στη Βουλή των Κοινοτήτων είπε ότι ο Ρίσι Σούνακ έχει την «πλήρη στήριξή» της και ότι τώρα είναι η ώρα να «ενωθούμε και να εργαστούμε μαζί για το καλό του έθνους». «Υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει», πρόσθεσε.

Πηγή: efsyn.gr