ΝΑΤΟ: «Συναγερμός» για το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο "Belgorod" (vid)

Συναγερμός έχει σημάνει στο ΝΑΤΟ για το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο "Belgorod"

ΝΑΤΟ: «Συναγερμός» για το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο "Belgorod" (vid)

Συναγερμός έχει σημάνει στο ΝΑΤΟ για το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο “Belgorod”, που πλέει στην Αρκτική και εκφράζονται υποψίες ότι βρίσκεται σε αποστολή για να μεταφέρει πυρηνικές κεφαλές. Στο μεταξύ το Κρεμλίνο κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του Τσετσένου Καντίροφ για χρήση πυρηνικών στην Ουκρανία.

Θρίλερ, μυστήριο και ανησυχία στο ΝΑΤΟ για τον εντοπισμό του ρωσικού υποβρυχίου “Belgorod” καθώς σύμφωνα με την Repubblica έχει χαθεί από τα ραντάρ. Το λεγόμενο υπερόπλο της αποκάλυψης, το «καμάρι του Πούτιν» μπορεί να μεταφέρει τουλάχιστον έξι τορπίλες με πυρηνική κεφαλή… ικανές να ταξιδέψουν χιλιάδες χιλιόμετρα και κατά την ενεργοποίησή τους να προκαλέσουν ραδιενεργό τσουνάμι εξαλείφοντας ολόκληρες πόλεις… Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως πλέει προς τη βόρεια Σιβηρία για δοκιμές στην τορπίλη, που φέρει την ονομασία Ποσειδώνας.

Η συγκυρία έχει θέσει όλους σε επιφυλακή, καθώς παράλληλα πληθαίνουν οι απειλές συνεργατών του Ρώσου προέδρου για χρήση πυρηνικών. Η κλιμάκωση θα ξεπερνά κάθε προηγούμενο αναφέρει ο στρατηγός εν αποστρατεία Ντέιβιντ Πετρέους: «Mιλώντας υποθετικά, η απάντηση θα ήταν να ηγηθούμε του ΝΑΤΟ σε συντονισμένη προσπάθεια που θα εξολόθρευε κάθε ρωσική συμβατική δύναμη που θα εντοπίζαμε στην Ουκρανία, την Κριμαία και σε κάθε πλοίο στη Βαλτική Θάλασσα».

Πηγή: ertnews.gr