Καλοκαιρινός Οκτώβριος: Στους 36 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος - Πού θα βρέξει από το βράδυ

Ο καιρός την 1η ημέρα του Οκτώβρη θυμίζει... Αύγουστο!

Καλοκαιρινός Οκτώβριος: Στους 36 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος - Πού θα βρέξει από το βράδυ

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες επικρατούν σήμερα Σάββατο, 1η Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στα ύψη. Σε πολλές περιοχές της χώρας η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει έως και τους 36 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ωστόσο, από τις βραδινές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 34-35 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές τόσο στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά όσο και στην Κρήτη. Τοπικά σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Δυτικής Πελοποννήσου και της Ανατολικής Στερεάς είναι πιθανό η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Από τις βραδινές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και πιθανώς της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Οι καταιγίδες κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο είναι πιθανό να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως μεγάλου μεγέθους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν και σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Θράκης και πιθανώς του Βορείου Αιγαίου.