Φλόριντα: Οι συνέπειες του τυφώνα «Ίαν» σε εικόνες - Το «πριν και μετά»

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την καταστροφή, λένε τοπικοί αξιωματούχοι

Φλόριντα: Οι συνέπειες του τυφώνα «Ίαν» σε εικόνες - Το «πριν και μετά»

Ο τυφώνας Ίαν έφτασε στην ξηρά στις ΗΠΑ ως καταιγίδα κατηγορίας 4 στη νοτιοδυτική ακτή της Φλόριντα το απόγευμα της Τετάρτης, σαρώνοντας σπίτια και κοινότητες, και οι εικόνες που συγκρίνουν της πληγείσες περιοχές πριν και μετά την επέλαση της κακοκαιρίας είναι συγκλονιστικές.

Οι συνέπειες του τυφώνα Ίαν σε εικόνες «πριν και μετά»-1
Φωτ.: Twitter

Το Fort Myers Beach, μια παραθαλάσσια πόλη σε ένα νησί-φραγμό μπροστά στις ακτές, ήταν από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, με τα νερά από τις πλημμύρες να φτάνουν σχεδόν στις στέγες ορισμένων σπιτιών.

Οι συνέπειες του τυφώνα Ίαν σε εικόνες «πριν και μετά»-2
Φωτ.: Twitter

«Όταν κοιτάζεις συγκεκριμένα την παραλία Fort Myers Beach, δεν υπάρχουν λόγια για να την περιγράψεις», είπε ο σερίφης Καρμίν Μαρσένο από την κομητεία Lee της Φλόριντα, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη το απόγευμα.

Τα τροχόσπιτα επλήγησαν ιδιαίτερα. Πολλά σπίτια ξεριζώθηκαν και πετάχτηκαν μαζί με άλλα συντρίμμια.

Οι συνέπειες του τυφώνα Ίαν σε εικόνες «πριν και μετά»-3
Φωτ.: Twitter

Η καταιγίδα κατέστρεψε επίσης τμήματα τουλάχιστον δύο γεφυρών στη νοτιοδυτική ακτή της Φλόριντα, τη Σάνιμπελ Κόζγουεϊ και τη Γέφυρα του Πάιν Άιλαντ, που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με δύο νησιά κοντά στο Fort Myers.

Ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις είπε ότι και οι δύο γέφυρες θα απαιτήσουν «γενική ανοικοδόμηση». Εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος επιβεβαίωσε ότι τα πληρώματα πέταξαν πάνω από το νησί Σάνιμπελ την Πέμπτη για να μεταφέρουν με αεροπλάνο μερικούς ανθρώπους σε ασφαλές μέρος.

Οι συνέπειες του τυφώνα Ίαν σε εικόνες «πριν και μετά»-4
Caption

Ο κ. ΝτεΣάντις χαρακτήρισε τις επιπτώσεις της καταιγίδας «ιστορικές» και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ορίσει ομοσπονδιακές υπηρεσίες για να βοηθήσουν στις προσπάθειες ανάκαμψης.

Οι συνέπειες του τυφώνα Ίαν σε εικόνες «πριν και μετά»-5
Φωτ.: Twitter

Οι αξιωματούχοι εξακολουθούν να εργάζονται για να εκτιμήσουν την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την καταιγίδα και τις επακόλουθες πλημμύρες, καθώς εμφανίζονται αναφορές για διαλυμένα σπίτια, κατεστραμμένα καλώδια ηλεκτροδότησης και διακοπή της παροχής νερού.

Πηγή: «Κ»