Βενζίνη: Σε ποιες περιοχές παραμένει υψηλή η τιμή της

Μεγάλος αριθμός πρατηρίων στην Ελλάδα πουλά την αμόλυβδη βενζίνη των 95 οκτανίων σε τιμή κάτω των 2 ευρώ.

Βενζίνη: Σε ποιες περιοχές παραμένει υψηλή η τιμή της

Μετά από μακρύ χρονικό διάστημα, μεγάλος αριθμός πρατηρίων στην Ελλάδα πουλά την αμόλυβδη βενζίνη των 95 οκτανίων σε τιμή κάτω των 2 ευρώ. Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η αποκλιμάκωση των τιμών θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα και υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα υπάρξει νέα ανατροπή στις διεθνείς τιμές.

Τιμές

Το κόστος των καυσίμων, παρά την αποκλιμάκωση που παρατηρείται τελευταία, αποτελεί μεγάλο αγκάθι για τους προϋπολογισμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών, η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 1,953 ευρώ το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης στα 1,834 ευρώ το λίτρο.

Στην Αττική πωλείται κατά μέσο όρο στα 1,915 ευρώ το λίτρο και στη Θεσσαλονίκη στα 1,912 το λίτρο.

Η απλή αμόλυβδη στις Κυκλάδες διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 2,203 ευρώ το λίτρο και στα Δωδεκάνησα πωλείται μεσοσταθμικά στα 2,100 ευρώ το λίτρο. Στη Σάμο (2,030 ευρώ το λίτρο), στη Λευκάδα (2,027 ευρώ το λίτρο), στη Λέσβο (2,024 ευρώ το λίτρο), στην Ευρυτανία (2,021 ευρώ το λίτρο).

Επίδομα στα καύσιμα

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενός νέου επιδόματος καυσίμων ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο «Mega Σαββατοκύριακο» δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ γιατί δεν αποτελεί προτεραιότητα αυτή την περίοδο.

«Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Προσδοκούμε ότι θα υπάρξει μια οριζόντια ευρωπαϊκή λύση που θα κάνει πιο ανεκτό το κόστος, μεταξύ άλλων και με πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου» προσέθεσε.

Πηγή: in.gr