Επιδοτήσεις ρεύματος: Πόσο θα πληρώσουν οι οικιακοί καταναλωτές - Παραδείγματα

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει κλιμακωτές επιδοτήσεις, ώστε να πριμοδοτηθεί η εξοικονόμηση και τίθεται σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου

Επιδοτήσεις ρεύματος: Πόσο θα πληρώσουν οι οικιακοί καταναλωτές - Παραδείγματα

Παραδείγματα για τη νέα κλιμακωτή επιδότηση του Οκτωβρίου στους λογαριασμούς του ρεύματος έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνέχεια των πρωινών ανακοινώσεων για το νέο μοντέλο στήριξης των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.

Να θυμίσουμε πως ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει κλιμακωτές επιδοτήσεις, ώστε να πριμοδοτηθεί η εξοικονόμηση και τίθεται σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου.

«Το συνολικό ποσό της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα για τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τους αγρότες, τον Οκτώβριο ανέρχεται στο 1,1 δισ. ευρώ. Από αυτά το 1 δισ. προέρχεται από την ανάκτηση των υπερεσόδων που εισπράττουμε από τις εταιρείες ηλεκτροπαραγωγής και από τα έσοδα από τις δημοπρασίες των ρύπων, και τα 100 εκατ. από τον κρατικό προϋπολογισμό» τόνισε ο Κώστας Σκρέκας.

Όπως δήλωσε ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τρία διαφορετικά κλιμάκια ανάλογα με την κατανάλωση και αντίστοιχα τρεις διαφορετικές επιδοτήσεις. Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου.

Πηγή: Cnn.gr