Μακρόν: «Στηρίζουμε την κυριαρχία της Ελλάδας» (vid)

Στο περιθώριο της συνάντησης του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Εμανουέλ Μακρόν απάντησε στις απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.

Μακρόν: «Στηρίζουμε την κυριαρχία της Ελλάδας» (vid)

«Η πατρίδα μου ξέρει καλά από γειτονικές απειλές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κοινές δηλώσεις του με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, πριν από την κατ’ ιδίαν συνάντηση τους στο Ελιζέ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι στη συνάντηση «θα μοιραστώ σκέψεις για τη συνεχιζόμενες απειλές της Τουρκίας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο», σημειώνοντας ότι «έχουμε με το μέρος τη δύναμη των επιχειρημάτων μας». Και πρόσθεσε με νόημα, στέλλοντας σαφές μήνυμα στην Άγκυρα: «Όσοι λένε ότι θα έρθουν νύχτα στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «κρατάμε κλειστές τις πόρτες μας στις προκλήσεις», υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνο δύναμη αποτροπής αλλά και δύναμη συνεργασίας».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έστειλε σαφές και ηχηρό μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα. «Στηρίζουμε πλήρως την κυριαρχία της Ελλάδας», είπε και συμπλήρωσε: «Πριν από 1 χρόνο υπογράψαμε συμφωνία στρατηγικής σχέσης για θέματα ασφάλειας και άμυνας, ενδυναμώσαμε την κοινή μας ασφάλεια, δυναμώνουμε την ευρωπαϊκή κυριαρχία και σταθερότητα σε περιοχές κοινού ενδιαφέροντος».

Πηγή: kathimerini.gr