Σεισμός 3.8 ρίχτερ στην Βοιωτία - Έγινε αισθητός στην Αττική

Σεισμός σημειώθηκε πριν λίγη ώρα, ο οποίος έγινε αισθητός και στην Αττική. Κοντά στη Θήβα βρίσκεται το επίκεντρό του.

Σεισμός 3.8 ρίχτερ στην Βοιωτία - Έγινε αισθητός στην Αττική

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στη Θήβα.

Γιατί οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο στη Θήβα

Να σημειωθεί ότι το περασμένο Σάββατο στην ίδια περιοχή, έγινε ακόμη ένας σεισμός 3,9 ρίχτερ με εστιακό βάθος μόλις 5χλμ, γεγονός που προβληματίζει τους επιστήμονες.

«Είναι ένας σεισμός σε ευαίσθητη περιοχή που έχει αρχίσει να δίνει εδώ και 1,5 χρόνο σεισμούς», «παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου» «είναι μια ιδιόρρυθμη περιοχή η Θήβα που μας έχει ταλαιπωρήσει στο παρελθόν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3.

Σύμφωνα με τον κ. Ευθύμιο Λέκκα, καθηγητή Γεωλογίας και πρόεδρο της ΟΑΣΠ, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας, αν και η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε περιοχή, όπου βρίσκεται σε σεισμική δραστηριότητα εδώ και ένα χρόνο.

Διευκρίνισε δε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως πιθανότατα το φαινόμενο στην περιοχή αποκλιμακώνεται.

Σεισμός και στην Καλαμάτα

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε και τα ξημερώματα της Τρίτης, στις 05:44, στην κεντρική Πελοπόννησο.

Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στο 1 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 18 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης.

Με πληροφορίες από το in.gr