Καταγγελία ειδικευόμενης στα Χανιά: «Αρνήθηκαν αξονική σε πολυτραυματία»

Σύμφωνα με ειδικευόμενη χειρουργό του νοσοκομείου Χανίων, ακτινολόγος αρνήθηκε αξονική τομογραφία σε 18χρονο πολυτραυματία.

Καταγγελία ειδικευόμενης στα Χανιά: «Αρνήθηκαν αξονική σε πολυτραυματία»

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, στην ΕΡΤ Χανίων, η γιατρός ήταν στα επείγοντα όταν τα ξημερώματα της Κυριακής κλήθηκε να εξετάσει τον 18χρονο νεαρό θύμα τροχαίου, ο οποίος στη συνέχεια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η ειδικευόμενη γιατρός έκρινε απαραίτητο να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία και αφού ενημέρωσε τους επιμελητές της και με τη σύμφωνη γνώμη τους, επικοινώνησε με τον εφημερεύοντα ακτινολόγο, ο οποίος αρνήθηκε να προχωρήσει στην ιατρική πράξη. Σύμφωνα με την καταγγελία της, μάλιστα, της απευθύνθηκε με υποτιμητικό και προσβλητικό τόνο.

Μάλιστα η ειδικευόμενη γιατρός δηλώνει στην αναφορά της στη διοίκηση του νοσοκομείου ότι δέχθηκε την οργισμένη φραστική επίθεση του ακτινολόγου ο οποίος φαίνεται ότι πήγε στα ΤΕΠ και -σύμφωνα με μάρτυρες- επιχείρησε να της επιτεθεί!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Κατερίνας Πολύζου στην ΕΡΤ, ο κ. Μπέας επικοινώνησε άμεσα την ειδικευόμενη χειρουργό, προκειμένου να ενημερωθεί εκτενώς για το συμβάν, ενώ διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ, από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Παπαδάκη.