Ζελένσκι: Προειδοποιεί ενάντια στη διεξαγωγή «ψευδοδημοψηφισμάτων» στις κατεχόμενες περιοχές

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε σήμερα ότι εάν η Ρωσία προχωρήσει με τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές για την ένωσή τους με την Ρωσία, τότε θα χαθεί κάθε προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών Μόσχας – Κιέβου.

Ζελένσκι: Προειδοποιεί ενάντια στη διεξαγωγή «ψευδοδημοψηφισμάτων» στις κατεχόμενες περιοχές

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε σήμερα ότι εάν η Ρωσία προχωρήσει με τα σχέδια για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές για την ένωσή τους με την Ρωσία, τότε θα τινάξει στον αέρα κάθε προοπτικής επανέναρξης των συνομιλιών Μόσχας – Κιέβου.

«Αν οι κατακτητές προχωρήσουν στον δρόμο των ψευδοδημοψηφισμάτων, θα αποκλείσουν για αυτούς οποιαδήποτε δυνατότητα συνομιλιών με την Ουκρανία και τον ελεύθερο κόσμο, που η ρωσική πλευρά σαφώς θα έχει ανάγκη κάποια στιγμή», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν πραγματοποιήσει γύρους συνομιλιών μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, από το τέλος Μαρτίου δεν διεξάγονται συνομιλίες, με τις δύο πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη για τη διακοπή των επαφών.

Πηγή: Kathimerini.gr