Ιαπωνία: Εκτελέστηκε ο Τομοχίρο Κάτο - Δολοφόνησε επτά ανθρώπους στο Τόκιο το 2008

Σήμερα, Τετάρτη 27/8 εκτελέστηκε στην Ιαπωνία ο Τομοχίρο Κάτο

Ιαπωνία: Εκτελέστηκε ο Τομοχίρο Κάτο - Δολοφόνησε επτά ανθρώπους στο Τόκιο το 2008


Εκτελέστηκε σήμερα στην Ιαπωνία ο Τομοχίρο Κάτο, ο άνδρας που διέπραξε μία από τις πιο σοκαριστικές μαζικές δολοφονίες στην πρόσφατη ιστορία της Ιαπωνίας.

Ο Κάτο, είχε καταδικαστεί αμετάκλητα σε θάνατο το 2015, μετά τη δολοφονία επτά ανθρώπων το 2008 στους δρόμους της Ακιχαμπάρα, συνοικίας του Τόκιο γνωστής διότι λειτουργούν σε αυτή πολλά καταστήματα με ηλεκτρονικά.


Ο Τομοχίρο Κάτο είχε ορμήσει μέρα μεσημέρι με το αυτοκίνητό του εναντίον διερχόμενων προτού βγει από το όχημα και αρχίσει να μαχαιρώνει κόσμο στην τύχη, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 10.

Ο Κάτο είχε δηλώσει στην αστυνομία κατά τη σύλληψή του: "Ήρθα στην Ακιχαμπάρα για να σκοτώσω ανθρώπους. Δεν είχε σημασία ποιον θα σκότωνα".

Την Τρίτη, οκτώ χρόνια μετά την καταδίκη του Κάτο σε θάνατο, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι διέταξε την εκτέλεσή του.

«Η υπόθεση εκδικάστηκε πλήρως στα δικαστήρια και το τελικό συμπέρασμα των δικαστηρίων ήταν η θανατική καταδίκη... Έχω λάβει τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή κατά την εξέταση αυτής της υπόθεση», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιοσιχίσα Φουρουκάουα σε συνέντευξη Τύπου, όπως αναφέρει το BBC.

Πρόκειται για την πρώτη επιβολή της θανατικής ποινής στην Ιαπωνία από τον Δεκέμβριο, όταν τρεις καταδικασμένοι για φόνους απαγχονίστηκαν την ίδια ημέρα.

Η Ιαπωνία είναι, μαζί με τις ΗΠΑ, μια από τις τελευταίες βιομηχανικές και δημοκρατικές χώρες στον κόσμο όπου εξακολουθεί να επιβάλλεται και να εφαρμόζεται η θανατική ποινή.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, την εφαρμογή της θανατικής ποινής εξακολουθεί να υποστηρίζει μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης.