Στην ανακρίτρια η Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Στις 11 το πρωί έχει οριστεί το νέο «ραντεβού» της Ρούλας Πισπιρίγκου με την 18η τακτική ανακρίτρια.

Στην ανακρίτρια η Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

H 33χρονη προφυλακισμένη που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐα Κυριακού» και οδήγησε στο θάνατο την 9χρονη Τζωρτζίνα, έχει κληθεί σε απολογία καθώς της έχει απαγγελθεί συμπληρωματική κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της. Κατηγορείται ότι προσπάθησε να δολοφονήσει το κοριτσάκι εννέα μήνες το θάνατό του, τον Απρίλιο του 2021, όταν νοσηλευόταν στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να τηρήσει τη ίδια υπερασπιστική γραμμή, αυτή της άρνησης των κατηγοριών, υποστηρίζοντας ότι δεν έκανε τίποτα κακό στο παιδί και πως το επεισόδιο της Τζωρτζίνας που προκάλεσε εγκεφαλική παράλυση και την άφησε τετραπληγική οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Η κατηγορούμενη την περασμένη Τετάρτη οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να ετοιμάσει τη σημερινή απολογία της. Οι αστυνομικοί της ειδικής ομάδας μεταγωγών την οδήγησαν στο ανακριτικό γραφείο από τα κρατητήρια των δικαστηρίων υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Της είχαν φορέσει αλεξίσφαιρο γιλέκο και η ίδια, σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά, δεν είχε κρύψει το πρόσωπό της με κουκούλα.

Μετά την απολογία της 33χρονης, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση. Σε κάθε περίπτωση η Ρούλα Πισπιρίγκου θα επιστρέψει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού καθώς έχει προφυλακιστεί για το θάνατο της Τζωρτζίνας με κεταμίνη.

Στο μεταξύ, εντός των ημερών αναμένεται η αποτίμηση από τους Εισαγγελείς Αντ.Ελευθεριάνο και Απ.Ανδρέου των στοιχείων που έχουν συλλέξει οι διωκτικές αρχές αναφορικά με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας. Οι δύο εισαγγελείς μελετούν τη δικογραφία που περιλαμβάνει δεκάδες καταθέσεις μαρτύρων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, γιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ, το ιατροδικαστικό πόρισμα των Ν.Καρακούκη και Ν.Καλόγρηα και τις γραπτές εξηγήσεις που έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να αποφανθούν εάν θα ασκήσουν νέα δίωξη σε βάρος της ή θα θέσουν την υπόθεση στο αρχείο.

Πηγή: iefimerida.gr