Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά - Προληπτική εκκένωση σε τέσσερις περιοχές (pics)

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Ηλεία, με την πυρκαγιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη. Προληπτική εκκένωση κατοίκων στις περιοχές Φρίξα, Κρέστενα, Μακρίσια και Σκιλλουντία.

Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά - Προληπτική εκκένωση σε τέσσερις περιοχές (pics)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στις 3:30 το μεσημέρι στην περιοχή των Μακρισίων σε αγροτοδασική έκταση στην Ηλεία, ενώ έχει ζητηθεί η προληπτική απομάκρυνση κατοίκων από Φρίξα, Κρέστενα, Μακρίσια και Σκιλλουντία.

Στο σημείο επιχειρούν 72 πυροσβέστες και πέντε ομάδες πεζοπόρων με 24 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα τύπου Ericsson και δύο τράκτορες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, ζήτησε και βγαίνει προειδοποιητικό 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τα βόρεια σπίτια των Κρεστένων προς το κέντρο του χωριού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, απειλούνται το διυλιστήριο, τα πρώτα σπίτια της περιοχής αλλά και μία κατασκήνωση σε κοντινή απόσταση. Εντολή για προληπτική εκκένωση δόθηκε και για το χωριό Γρύλλος καθώς και για την κατασκήνωση της Φρίξας.

Ήδη βρίσκονται σε ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας στα Κρέστενα, στην Αρχαία Ολυμπία, στη Ζαχάρω όπως και το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου.

Μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων. Έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.

cnn.gr

ΦΩΤΟ: Eurokinissi