Φωτιά: Οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα σε Φέριζα, Κέρκυρα και Ρέθυμνο

Λίγο μετά τις 14:30 ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα, ενώ στην Ανάβυσσο, η εικόνα της πυρκαγιάς είναι πολύ καλύτερη. Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί το μέτωπο στο Ρέθυμνο.

Φωτιά: Οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα σε Φέριζα, Κέρκυρα και Ρέθυμνο

Μάχη με τις φλόγες αλλά και με τους ισχυρούς ανέμους εξακολουθούν να δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη την Παρασκευή σε όλη τη χώρα. Λίγο μετά τις 14:30 ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα, ενώ στην Ανάβυσσο, η εικόνα της πυρκαγιάς είναι πολύ καλύτερη. Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί το μέτωπο στο Ρέθυμνο.

Η πυρκαγιά στη Φέριζα Σαρωνικού

Η Πυροσβεστική αντιμετώπισε μεγάλο πύρινο μέτωπο την Παρασκευή (15/07) στη Φερίζα Σαρωνικού, που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση και εξαπλώθηκε γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιχοή.

Επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας για σύλληψη συμμορίας που διακινεί λαθραία καπνικά προϊόντα

Επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας για σύλληψη συμμορίας που διακινεί λαθραία καπνικά προϊόντα (pics)

Λόγω της έκτασης της φωτιάς, αποφασίστηκε η προληπτική εκκένωση των οικισμών Φέριζας και Αγίου Παντελεήμονα Αναβύσσου, με τους κατοίκους και των δύο περιοχών να εγκαταλείπουν τις εστίες τους προς Λαγονήσι.

Η εικόνα της φωτιάς παρουσίασε βελτίωση μετά τις 14:00. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή και θα συνεχίσουν να πνέουν για τις επόμενες ώρες δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό μπροστά στον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων και της εκ νέου αναζωπύρωσης του μετώπου.

Το πύρινα μέτωπα στο Ρέθυμνο

Νέα φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Στο σημείο βρίσκονται επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Κόρακα στο Ρέθυμνο όπου επιχειρούν 45 Πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα της Πυροσβεστικής. Οι εναέριες δυνάμεις αποτελούνται από 5 ελικόπτερα.

Στην κατάσβεση συμμετέχουν και υδροφόρες του Δήμου.

Νωρίτερα, φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην περιοχή Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις με 58 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική «η φωτιά καίει χορτολιβαδική και αγροτική έκταση ενώ εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Ορνέ».

Φωτιά και στην Κέρκυρα

Περίπου στις 14:40 το Πυροσβεστικό Σώμα ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά στα Χλοματιανά Κέρκυρας. Η φωτιά καίει σε μεικτή βλάστηση κατά κύριο λόγο χορτολιβαδική και ελάχιστα δασική.

Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρα του ΟΤΑ, 2 πετζετέλ και ένα Μ-8.