Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, οι πρώτες δηλώσεις

Ο καταδικασθείς πρωτόδικα για δύο βιασμούς, Δημήτρης Λιγνάδης, παρουσιάστηκε σίγουρος ότι θα δικαιωθεί στο εφετείο.

Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, οι πρώτες δηλώσεις

«Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα παρασυρθεί και δεν παρασύρθηκε, όπως ίσως να συνέβη με ένα μεγάλος μέρος της κοινωνίας». Οι πρώτες δηλώσεις του Δημήτρη Λιγνάδη μετά από την αποφυλάκισή του.

Μάλιστα, ο σκηνοθέτης και πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, αφού κρίθηκε ένοχος σε 2 από τις 4 κατηγορίες βιασμών, υποστήριξε πως θα δικαιωθεί στο Εφετείο.


«Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά πράγματα, θα έρθουν και αυτές οι στιγμές» πρόσθεσε ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος υποστήριξε για τους κατήγορούς του ότι:

«1,5 χρόνο έπαιζαν μόνοι τους μπάλα. Τώρα δικαιούμαι να μιλάω κι εγώ. Πιστεύω ότι στο τέλος αυτής της ιστορίας, στο Εφετείο, θα δικαιωθώ πλήρως και θα αποκατασταθεί η αλήθεια».

Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Λιγνάδης ευχαρίστησε τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια.

«Το τελευταίο προπύργιο για το συναίσθημα ασφάλειας των πολιτών είναι η δικαιοσύνη. Αν και αυτή καταρρεύσει και γίνει υποχείριο πολιτικών σκοπιμοτήτων δεν θα υπάρχει Κράτος» είπε με τη σειρά του ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 3 βαθμοί δικαιοδοσίας. Η άσκηση ποινικής δίωξης δεν σημαίνει τίποτα παρά την έναρξη της έρευνας. Θα πρέπει να μάθουν όλοι να περιμένουν την οριστική κρίση της δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη σχολίασε και τις πολιτικές αντιδράσεις μετά την απόφαση αποφυλάκισης του πελάτη του λέγοντας ότι «είναι ταπεινό πολιτικοί ταγοί που ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα να έχουν άποψη κατά το δοκούν. Όταν οι δικαστικές αποφάσεις είναι κόντρα στις πολιτικές ταπεινές επιδιώξεις και για ψηφοθηρικούς σκοπούς, οφείλουμε να αντιδρούμε».