Ελεύθερος με αναστολή έως την έφεση ο Λιγνάδης

Ο Δημήτρης Λιγμάδης θα είναι ελεύθερος με αναστολή έως την εκδίκαση της έφεσης κατά της ποινής των δώδεκα ετών φυλάκισης για την πρωτόδικη καταδίκη του σε δύο υποθέσεις βιασμών. 

Ελεύθερος με αναστολή έως την έφεση ο Λιγνάδης

Εκτός φυλακής θα βρεθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, το οποίο έκρινε ότι πρέπει να του δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της πρωτόδικης ποινής για τις δύο εκ των υποθέσεων βιασμών στις οποίες ήταν κατηγορούμενος, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψηφουσών δύο ενόρκων και μιας συνέδρου που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα και εγγύηση 30.000 ήταν όροι που του επιβλήθηκαν ομόφωνα.

Νωρίτερα, είχε επιβληθεί σε βάρος του Λιγνάδη συνολική ποινή δώδεκα ετών κατά συγχώνευση. Και αυτή η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία 4-3. Η πρόεδρος του δικαστηρίου, ένας ένορκος και μια τακτική δικαστής είχαν τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να καταδικαστεί συνολικά σε έντεκα χρόνια κάθειρξη. Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση του καταδικασθέντα γιατί είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο.