Σύλληψη υπόπτου για τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό

Ακόμα μία δύσκολη νύχτα ήταν η χθεσινή, έπειτα από 65 πυρκαγιές που είχαν σημειωθεί σε όλη τη χώρα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την έκτακτη απογευματινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Σύλληψη υπόπτου για τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό

Πιο σοβαρή κρίθηκε αυτή που ξέσπασε στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό. Στην κατάσβεση συνέβαλαν 130 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Από αέρος επιχείρησαν πέντε αεροσκάφη.

Πρόκειται για αλλοδαπό με καταγωγή από τη Βόρεια Ευρώπη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό.

Χείρα βοηθείας στη μεγάλη προσπάθεια έτειναν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Στόχος ήταν οι φλόγες να μην κατευθυνθούν προς το Αλεποχώρι. Υστερα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μύτικα προς ασφαλή κατεύθυνση. Για το συμβάν οι Αρχές προέβησαν σε σύλληψη υπόπτου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό. Πρόκειται για αλλοδαπό με καταγωγή από τη Βόρεια Ευρώπη.

Η φωτιά στο Καλαμάκι Δυτικής Αχαΐας χθες το απόγευμα έκαιγε χαμηλή βλάστηση. Το ελικόπτερο που ενεργούσε είχε αποδεσμευθεί και παρέμενε μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 24 άτομα και εννέα οχήματα. Αντίστοιχα, την ίδια ώρα στον Αγιο Ιωάννη Κορινθίας επιχειρούσαν 40 πυροσβέστες με δώδεκα οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη. Και στις δύο περιοχές οι άνεμοι ήταν μόλις τρία μποφόρ, με συνέπεια το βράδυ να έχουν πλέον τεθεί υπό έλεγχο. Στις 5.20 μ.μ. πυρκαγιά ξέσπασε στην Τζια, στη θέση Χάλαρα. Εσπευσαν τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα και ένα ελικόπτερο, ενώ περισσότερες δυνάμεις εστάλησαν με το πλοίο της γραμμής.

Στις 9.30 μ.μ. δόθηκε σήμα για δύο νέες εστίες φωτιάς στην περιοχή Κορυφή του Πύργου Ηλείας. Πρόκειται για δυσπρόσιτο σημείο σε δασική έκταση, όπου επιχειρούσαν χθες το βράδυ 56 πυροσβέστες με 18 οχήματα.

πηγή: «Κ»