Πυρκαγιές: Εκκενώνεται η Λάττα Ηλείας, δύσκολη η κατάσταση στην Άμφισσα, φωτιά και στη Ζάκυνθο

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην Αχαΐα και πέρασε στην Ηλεία. Δύσκολη η κατάσταση στην Άμφισσα, ξέσπασε φωτιά και στη Ζάκυνθο.

Πυρκαγιές: Εκκενώνεται η Λάττα Ηλείας, δύσκολη η κατάσταση στην Άμφισσα, φωτιά και στη Ζάκυνθο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Αχαΐα και Άμφισσα όπου μαίνονται πυρκαγιές με την κατάσταση και στις δύο περιοχές να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Η φωτιά στην Αχαΐα που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής αναζωπυρώθηκε στο ανατολικό μέτωπο της Βάλμης, και το μεσημέρι της Δευτέρας, η φωτιά κατευθυνόταν πλέον προς την Ηλεία. Οι κάτοικοι του χωριού Λάττα Ηλείας έλαβαν μήνυμα για την εκκένωση της περιοχής από το 112.

Αυτή την στιγμή στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν στην περιοχή 195 πυροσβέστες με 48 οχήματα και 8 πεζοπόρα τμήματα και 4 αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η φωτιά στρέφεται προς το πευκόδασος στη Βάλμη, ενώ τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις με ρίψεις νερού κυρίως σε μία χαράδρα που καίγεται και δεν μπορούν να την πλησιάσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Άμφισσα: Μάχη με τις φλόγες σε δύο μεγάλα μέτωπα με ισχυρούς ανέμους

Ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Δελμούζος την κατάσταση στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Άμφισσα.

Ήδη η φωτιά κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη «ήδη έχουν δημιουργηθεί δύο μεγάλα μέτωπα. Το ένα κινείται προς τον Προφήτη Ηλία και το δεύτερο προς την Ιτέα βοηθούμενα από τους ισχυρούς ανέμους».

Η φωτιά βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στον ελαιώνα τον οποίο και καίει από την ώρα που εκδηλώθηκε. Από πολύ νωρίς μετακινήθηκαν στην περιοχή περισσότεροι από 50 άνδρες της πυροσβεστικής με 15 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην μάχη μετέχουν 3 πεζοπόρα τμήματα και 5 αεροσκάφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν διαθέσει μηχανήματα και υδροφόρες, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και κάτοικοι της περιοχής που αντιμετωπίζουν τις φλόγες μέσα στα ελαιοπερίβολα προσπαθώντας να σώσουν τα κτήματα τους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Αράχωβας-'Αμφισσας έχει διακοπεί στο ύψος του Χρυσού, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή.

Η φωτιά ξεκίνησε πριν 3 ώρες περίπου από το Σερνικάκι της Φωκίδας σε αγροτική έκταση και επεκτάθηκε μέσα στον ελαιώνα, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να απειλεί κατοικημένη περιοχή και εγκαταστάσεις.

Φωτιά και στο Καμπί Ζακύνθου

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπί Ζακύνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε στις 15:50 και στην επιχείρηση κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Παράλληλα, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα. Όπως ανέφερε το Γραφείο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

cnn.gr