Ο R.Kelly καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

«Χρησιμοποίησες τη δόξα σου και την εξουσία σου για να προετοιμάσεις και να εκπαιδεύσεις ανήλικα αγόρια και κορίτσια για τη δική σου σεξουαλική ικανοποίηση...»

Ο R.Kelly καταδικάστηκε σε 30 χρόνια  κάθειρξη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ο τραγουδιστής της R&B και συνθέτης R.Kelly καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης από το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Στη δίκη που είχε γίνει πέρυσι και είχε διαρκέσει έξι εβδομάδες κατέθεσαν 45 μάρτυρες με τους ενόρκους να κρίνουν ότι ο τραγουδιστής είναι ένοχος με βάση του νόμου περί trafficking. Σύμφωνα με την βοηθό εισαγγελέα, Elizabeth Geddes, ο 55χρονος Kelly είχε δημιουργήσει με μαεστρία ένα κύκλωμα για να «στοχοποιεί, προετοιμάζει και να εκμεταλλεύεται αγόρια, κορίτσια και γυναίκες».

«Χρησιμοποίησες τη δόξα σου και την εξουσία σου για να προετοιμάσεις και να εκπαιδεύσεις ανήλικα αγόρια και κορίτσια για τη δική σου σεξουαλική ικανοποίηση. Δεν είμαστε πια η λεία σου όπως κάποτε» είχε πει ένα θύμα, η Angela, στο δικαστήριο.

Ο Ρόμπερτ Σιλβέστερ Κέλλυ, γνωστός καλλιτεχνικά ως R. Kelly, είναι Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός παραγωγός, ράπερ, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Με περισσότερες από 150 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς. Γεννημένος το 1967 είναι σήμερα 55 χρόνων.