Μακρόν: Το Κρεμλίνο «δεν μπορεί και δεν πρέπει να κερδίσει» τον πόλεμο

Η Ρωσία «δεν μπορεί και δεν πρέπει να κερδίσει» τον πόλεμο στην Ουκρανία και οι δυτικές δυνάμεις θα στηρίξουν το Κίεβο για όσο διάστημα χρειαστεί, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εν μέσω συζητήσεων για κάποια διεθνή κόπωση από την πολεμική προσπάθεια.

Μακρόν: Το Κρεμλίνο «δεν μπορεί και δεν πρέπει να κερδίσει» τον πόλεμο

Μιλώντας στο τέλος της συνόδου κορυφής της G7, ο κ. Μακρόν είπε ότι ήταν σαφές πως η Μόσχα έχει πλέον μοναδικό στόχο να προσπαθήσει να αναγκάσει την Ουκρανία να παραδοθεί.

«Ελπίζω πραγματικά ότι το τέλος της σύγκρουσης μπορεί να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του έτους, με βεβαιότητα και επιθυμία, που είναι ότι η Ρωσία δεν μπορεί και δεν πρέπει να κερδίσει», είπε ο Γάλλος ηγέτης.

Ο κ. Μακρόν επανέλαβε ότι όσοι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου έπρεπε να λογοδοτήσουν.

Και πρόσθεσε: «Η υποστήριξή μας προς την Ουκρανία και οι κυρώσεις μας κατά της Ρωσίας θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί και με την απαραίτητη ένταση τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

Μακρόν: Το Κρεμλίνο «δεν μπορεί και δεν πρέπει να κερδίσει» τον πόλεμο-1

Ως μέρος των προσπαθειών να αυξηθεί η πίεση στη Ρωσία, ο κ. Μακρόν υπογράμμισε ότι υποστηρίζει την ιδέα ενός ανώτατου ορίου τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης μιας πρότασης των ΗΠΑ για περιορισμό του ρωσικού πετρελαίου, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να μελετηθεί και να διευρυνθεί ώστε να συμπεριλάβει μια «συμμαχία» αγοραστών που θα ορίσουν το ανώτατο όριο και θα γίνει αποτελεσματικό.

Πηγή: Kathimerini.gr