Θεσσαλονίκη: 90χρονος θύμα ενδοοικογενειακής βίας από την 89χρονη σύζυγό του

“Δεν τον έχω χτυπήσει και του σκοτωμού”. Αυτή είναι η ατάκα της  συζύγου του 90χρονου

Θεσσαλονίκη: 90χρονος θύμα ενδοοικογενειακής βίας από την 89χρονη σύζυγό του

Ελεύθερη αφέθηκε η 89χρονη, η οποία συνελήφθη ύστερα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον της ο 90χρονος σύζυγός της, ο οποίος την κατήγγειλε ότι τον κακοποιεί επί μία 10ετία, όπως και ότι τον αφήνει χωρίς φαγητό. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία, έκανε δεκτό το αίτημά της για αναβολή και ήρε την κράτησή της. Η υπόθεση θα εκδικαστεί την Παρασκευή.




Οι κατηγορίες που βαραίνουν την 89χρονη είναι η ενδοοικογενειακή βία και η έκθεση σε βάρος του συζύγου της.

Η ίδια, μέσω του συνηγόρου της, φέρεται να ισχυρίζεται ότι η υπόθεση εμφανίζεται διογκωμένη και αποδέχεται κάποια περιστατικά που συνέβησαν κατά το παρελθόν.

«Η εντολέας μου παραπέμφθηκε να δικαστεί με την διαδικασία του αυτοφώρου, και πήραμε αναβολή για την Παρασκευή. Το δικαστήριο ήρε την κράτησή της. Θα μελετήσουμε την δικογραφία και θα αναπτύξουμε τους ισχυρισμούς μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της 89χρονης Τριαντάφυλλος Περβίζος.

«Ορισμένα σημεία η ηλικιωμένη τα έχει αντιληφθεί ως προς την πρώτη πράξη που κατηγορείται, ενώ όσον αφορά την δεύτερη, αυτή της έκθεσης, θεωρεί αδιανόητο το ότι δεν έχει δώσει στον άνδρα της φαγητό», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Παλιά τον χτυπούσα, τώρα όχι. Δεν τον έχω χτυπήσει και του σκοτωμού», ήταν τα πρώτα λόγια της 89χρονης από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, το ηλικιωμένο ζευγάρι διαμένει στην ανατολική Θεσσαλονίκη, και η καταγγελία ξυλοδαρμού έγινε από γειτόνισσα που διαμένει σε απέναντι διαμέρισμα και η οποία αντιλήφθηκε το περιστατικό και κάλεσε την αστυνομία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γειτόνισσα του ζευγαριού, εξεταζόμενη από αστυνομικούς, δήλωσε πως παρακολουθεί τα όσα διαδραματίζονται και κατά το τελευταίο επεισόδιο που έγινε το απόγευμα του Αγίου Πνεύματος -για το οποίο ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία- φώναζε στην ηλικιωμένη να σταματήσει, αλλά εκείνη, όπως ανέφερε, δεν απάντησε και συνέχισε να τον χτυπάει.