Ερντογάν: «Μητσοτάκη μού είπες ψέματα - Θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας»

Συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, ο Ερντογάν. Οι βολές κατά της Δύσης και οι απειλές για "βαρύ τίμημα".

Ερντογάν: «Μητσοτάκη μού είπες ψέματα - Θα πάθετε ό,τι και οι πρόγονοί σας»

Η Τουρκία ανεβάζει ξανά τους τόνους και ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες βολές σε προσωπικό επίπεδο εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον πως δεν έχει τηρήσει όσα συμφώνησαν κατά τη συνάντηση που είχαν το προηγούμενο διάστημα στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην τουρκική πόλη Βαν, ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε τις εμπρηστικές δηλώσεις με αφορμή την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Εγώ σε φιλοξένησα σε κέρασα φαγητό, συμφωνήσαμε να μιλάμε χωρίς τρίτους, αλλά μετά από 15 μέρες πήγες στις ΗΠΑ και μίλησες και εναντίον μας και για τα F-16… έχουν δημιουργηθεί 5+4 βάσεις. Ό,τι κι αν κανονίζουν, όταν τους ρωτάμε τι κάνουν για αυτές τις βάσεις, λένε "για τους Ρώσους". Τι κάνατε για την Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας; Τα λόγια του είναι γεμάτα ψέματα".

Μάλιστα, ο Ερντογάν δεν δίστασε να εξαπολύσει απειλές λέγοντας χαρακτηριστικά πως "όταν πριν 100 χρόνια οι πρόγονοί σου πήγαν να κάνουν τέτοια, ξέρεις τι έπαθαν, μην πάθετε το ίδιο. Θα είναι βαρύ το τίμημα".

Από το στόχαστρο του Τούρκου προέδρου δεν γλίτωσε ούτε η Δύση, με τον ίδιο να δηλώνει πως "δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη. Έχουν καθυστερήσει την ένταξη στην ΕΕ από το 1963. Δεν υπάρχει ειλικρίνεια σε αυτούς".