Οι δέκα πιο ελκυστικοί εργοδότες για το 2022 στην Ελλάδα

Ένα στους πέντε Έλληνες θέλει να αλλάξει δουλειά θέτοντας τα κριτήριά του για τον ιδανικό εργοδότη

Οι δέκα πιο ελκυστικοί εργοδότες για το 2022 στην Ελλάδα

Υψηλούς μισθούς και επιπλέον παροχές επιθυμούν περισσότερο οι Έλληνες εργαζόμενοι προκειμένου οι εργοδότες τους να γίνουν ελκυστικότεροι, χωρίς όμως η επιθυμία τους αυτή να εκπληρώνεται. Το χάσμα μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας παραμένει αγεφύρωτο, όπως καταγράφεται στην έρευνα της Randstad Employer Brand (REBR), που πραγματοποιείται σε 31 χώρες παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Για τη χώρα μας η έρευνα διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά, αξιολογώντας δείγμα των 150 μεγαλύτερων εταιρειών σε αριθμό προσωπικού. Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν 3.547 άτομα, μεταξύ των οποίων Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικίας από 18 και 65 ετών, ενώ οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά τον Ιανουάριο του 2022.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ενώ ο ελκυστικός μισθός και οι παροχές παραμένουν και το 2022 ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιλογή εργοδότη, κυρίως σε γυναίκες, σε εργαζόμενους ηλικίας 55-64 ετών και σε όσους διαθέτουν υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο, οι επιχειρήσεις λαμβάνουν μέτρια έως χαμηλή βαθμολογία σε αυτούς τους τομείς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα μεταξύ των εργαζομένων ηλικίας 35-54 ετών, οι οποίοι είναι λιγότερο ικανοποιημένοι σε αυτό το θέμα.


Στη δεύτερη και την τρίτη θέση των κριτηρίων για την επιλογή εργοδότη εμφανίζονται το ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και η δυνατότητα εξέλιξης της σταδιοδρομίας. Μάλιστα, και αυτοί οι παράγοντες που παραμένουν σημαντικοί για τους εργαζομένους στην Ελλάδα, δεν έχουν την ίδια βαρύτητα και για τους εργοδότες, οι οποίοι λαμβάνουν χαμηλή αξιολόγηση αναφορικά με τα παραπάνω.

Ένας στους πέντε Ελληνες θέλει να αλλάξει δουλειά

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θεωρείται τυχαίο ότι ένας στους πέντε εργαζομένους αναζητεί, εντός του 2022, τον νέο του εργοδότη. Η έρευνα δείχνει ότι το 22% των εργαζομένων σκοπεύει να αλλάξει εργοδότη, με την εγχώρια αγορά εργασίας να παρουσιάζει σημαντική κινητικότητα.