ΕΛ.ΑΣ.: Στο εξωτερικό ο 6χρονος που απήχθη από την Κηφισιά (vids)

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση αρπαγής του 6χρονου Ράινερ, επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται στη Νορβηγία.

ΕΛ.ΑΣ.: Στο εξωτερικό ο 6χρονος που απήχθη από την Κηφισιά (vids)

Επίσημη ανακοίνωση για την υπόθεση της αρπαγής ανηλίκου από την Κηφισιά εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, υπογραμμίζοντας ότι από το πρωί της Τετάρτης το παιδί είχε περάσει τα σύνορα της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Βραδινές ώρες της Κυριακής 22 Μαΐου 2022, μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς ημεδαπή και κατήγγειλε ότι, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από συγγενικό της πρόσωπο, λίγο νωρίτερα άγνωστος άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη στην οικία τους, άρπαξε τον ανήλικο γιο της, τον επιβίβασε σε όχημα που ήταν σταθμευμένο εξωτερικά αυτής και αποχώρησαν.

Το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης, πραγματοποίησε άμεσα τις προβλεπόμενες ενέργειες και στο πλαίσιο εκτέλεσης εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, προέβη στην ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού «Amber Alert Hellas», προς αναζήτηση του αγνοούμενου ανηλίκου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω ανήλικος φέρεται πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022, συνοδευόμενος από δύο άνδρες αλλοδαπούς, να αποχώρησε αεροπορικώς με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα (intra Schengen).

Σημειώνεται ότι, από την Ελληνική Αστυνομία, αναπτύχθηκε διεθνής συνεργασία με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές Αρχές για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, από την οποία παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Με άλλο όνομα ταξίδεψε ο Ράινερ για τη Νορβηγία

Στο Όσλο της Νορβηγίας φαίνεται ότι βρίσκεται ο μικρός Ράινερ με τον πατέρα του, ο οποίος απήχθη από την Κηφισιά, όπου διέμενε με την μητέρα του.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ επικεντρώθηκε από την πρώτη στιγμή στο σενάριο της γονεϊκής αρπαγής, κάτι το οποίο φαίνεται να επιβεβαιώνεται σήμερα, καθώς ο 6χρονος φέρεται να έχει γυρίσει πίσω στον πατέρα του, στη Νορβηγία.

Συγκεκριμένα, ο νορβηγικής καταγωγής πατέρας του 6χρονου έστειλε e-mail στη δικηγόρο που τον εκπροσωπούσε στο παρελθόν στην Ελλάδα και ισχυρίστηκε πως ο Ράινερ είναι μαζί του στη Νορβηγία και είναι καλά στην υγεία του.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο στο MEGA, ο ανήλικος ταξίδεψε για την Νορβηγία, με την πτήση των 6:20 το πρωί της Τετάρτης από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προς Κοπεγχάγη.

Ωστόσο, στη λίστα των επιβατών που ερεύνησαν οι αστυνομικές αρχές δεν υπάρχει πουθενά το όνομα Ράινερ Τζέισον Πέτερσεν, καθώς το παιδί ταξίδεψε με το όνομα «Σβερινικολάι Γκούντμπρατσον». Να σημειωθεί ότι επειδή η πτήση είναι εντός Σένγκεν, δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι στα ταξιδιωτικά έγγραφα από την αστυνομία, αλλά από τις αεροπορικές εταιρείες.

Έτσι, αυτό που ερευνάται είναι τα ταξιδιωτικά έγγραφα που χρησιμοποίησε ο πατέρας για να πετάξει μαζί με το γιο του, στην αρχή προς την Κοπεγχάγη και στη συνέχεια στη Νορβηγία.

Το διαβατήριο που έχει στην κατοχή της η μητέρα του 6χρονου αγοριού και παραμένει στο σπίτι στην Κηφισιά, από όπου άρπαξε ο πατέρας τον ανήλικο, είχε εκδοθεί από τις νορβηγικές αρχές στις 4 Οκτωβρίου του 2019 και είχε λήξει στις 4 Οκτωβρίου του 2021.

«Το αγόρι χάρηκε πάρα πολύ όταν επανενώθηκε με τον πατέρα του»

Ο δικηγόρος του πατέρα του 6χρονου Ράινερ, μίλησε στην εκπομπή Live News και ανέφερε στο γεγονός ότι έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος της μητέρας και σε περίπτωση που φύγει από την Ελλάδα το πιθανότερο είναι να συλληφθεί.

«Ο πατέρας προσπάθησε να πάρει πίσω στη Νορβηγία το παιδί μέσω της ελληνικής δικαιοσύνης, η εκδίκαση όμως είχε καθυστερήσει και γι’ αυτό αποφάσισε να ασκήσει τα δικαιώματα για την κηδεμονία του παιδιού, γι’ αυτό τον πήρε και τον έφερε πίσω μόνος του», ανέφερε ο δικηγόρος.

«Το αγόρι χάρηκε πάρα πολύ όταν επανενώθηκε με τον πατέρα του και είπε “μπαμπά, ήρθες να με πάρεις σπίτι;” και ο πατέρας είπε “ναι, αυτό θα κάνω αγόρι μου”».

Ο δικηγόρος του πατέρα του μικρού Ράινερ τόνισε πως ο 6χρονος θα εξεταστεί από γιατρούς, καθώς ο πατέρας φοβάται ότι το παιδί δεν τρεφόταν καλά όσο έμενε στην Ελλάδα.

Πηγή: in.gr