Λονδίνο: Έξω με χρηματική εγγύηση ο κατηγορούμενος για βιασμό βουλευτής. Δεν κατονομάζεται

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση αφέθηκε χθες βουλευτής των Συντηρητικών, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για βιασμό και άλλα αδικήματα

Λονδίνο: Έξω με χρηματική εγγύηση ο κατηγορούμενος για βιασμό βουλευτής. Δεν κατονομάζεται

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση αφέθηκε χθες βουλευτής των Συντηρητικών, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για βιασμό και άλλα αδικήματα, με την υπουργό Εξωτερικών, Λιζ Τρας, να εκφράζει τη θλίψη της για τις αποτρόπαιες κατηγορίες εναντίον μέλους της Βουλής των Κοινοτήτων. Ο βουλευτής, το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε, συνελήφθη την Τρίτη ως ύποπτος σεξουαλικής επίθεσης, κατάχρησης εξουσίας και παραβίασης των κανόνων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. Τα αδικήματα τελέσθηκαν μεταξύ 2002 και 2009. Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι ο 50χρονος βουλευτής δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το κυβερνών κόμμα, αν και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις τού ζήτησε να μείνει εκτός Κοινοβουλίου. Η κ. Τρας είπε ότι, αν και δεν γνωρίζει την ταυτότητα του βουλευτή, στηρίζει την απόφαση του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, τονίζοντας ότι το κόμμα πρέπει να περιμένει το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας προτού λάβει αποφάσεις.

Αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ο 50χρονος, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η σύλληψη συμβαίνει σε δύσκολη στιγμή για τους Τόρις, οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει σειρά σεξουαλικών σκανδάλων. Την Τρίτη, η Βουλή ανακοίνωσε την ημερομηνία των επαναληπτικών εκλογών για την έδρα του κόμματος στο Ουέικφιλντ, μετά την καταδίκη του βουλευτή των Συντηρητικών Ιμράν Αχμαντ Καν για σεξουαλική επίθεση σε 15χρονο αγόρι, ενώ νέες εκλογές θα πραγματοποιηθούν και στο Τίβερτον, μετά την παραίτηση του Νιλ Πάρις, ο οποίος παραδέχθηκε ότι παρακολουθούσε πορνογραφικό υλικό κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής. Οι δύο επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 23 Ιουνίου. Σε άλλη υπόθεση, ο βουλευτής των Συντηρητικών Ντέιβιντ Ουορμπέρτον βρίσκεται σε διαθεσιμότητα όσο διαρκεί έρευνα για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος του.

Πηγή: Κ