Νιγηρία: Σκότωσαν στο ξύλο φοιτήτρια που πρόσβαλε τον προφήτη Μωάμεθ

Φοιτητές ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου και πυρπόλησαν μια συμφοιτήτριά τους,για «βλάσφημα» σχόλια κατά του προφήτη Μωάμεθ

Νιγηρία: Σκότωσαν στο ξύλο  φοιτήτρια που πρόσβαλε τον προφήτη Μωάμεθ

Φοιτητές ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου και πυρπόλησαν μια συμφοιτήτριά τους, κατηγορώντας την ότι ανήρτησε «βλάσφημα» σχόλια σε φοιτητικό γκρουπ στην εφαρμογή WhatsApp, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

φωτογραφία αρχείου

© Getty Images/iStockphotoφωτογραφία αρχείου

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κολέγιο Shehu Shagari, που βρίσκεται στην πολιτεία Σοκότο της βορειοδυτικής Νιγηρίας, έκλεισε αμέσως μετά την επίθεση.

Στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας, όπου σημειώθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα, οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού. Στον αντίποδα, στο νότο κυριαρχεί το χριστιανικό στοιχείο.

Το 2007 μουσουλμάνοι μαθητές είχαν ξυλοκοπήσει μια δασκάλα, την οποία κατηγορούσαν ότι βεβήλωσε το Κοράνι.

«Υπάρχει ένα γκρουπ στο WhatsApp που χρησιμοποιούν οι φοιτητές. Ένας μουσουλμάνος φοιτητής ανάρτησε ένα απόσπασμα από το Κοράνι και εκείνη επέκρινε την ανάρτηση», αναφέρει μαρτυρία που μεταδίδει το Reuters. «Συνέθεσε ένα ηχητικό μήνυμα που περιείχε βλάσφημα σχόλια για τον Προφήτη Μωάμεθ, το οποίο δημοσιοποίησε στο γκρουπ και αυτό πυροδότησε τα υπόλοιπα», σημειώνεται.

Οι φύλακες του σχολείου και αστυνομικοί προσπάθησαν να σώσουν την άτυχη κοπέλα, αλλά δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον όχλο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

news247.gr