Ποια κυβέρνηση και γιατί μοιράζει στους πολίτες της ένα εκατομμύριο δενδρύλλια κάνναβης

Ένα εκατομμύριο δενδρύλλια κάνναβης σκοπεύει να μοιράσει σε νοικοκυριά κυβέρνηση χώρας της νοτιοανατολικής Ανατολής

Ποια κυβέρνηση και γιατί μοιράζει στους πολίτες της ένα εκατομμύριο δενδρύλλια κάνναβης

Ένα εκατομμύριο δενδρύλλια κάνναβης σκοπεύει να μοιράσει σε νοικοκυριά σε όλη τη χώρα η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης τον Ιούνιο, στο πλαίσιο νέου κανονισμού που επιτρέπει στους Ταϊλανδούς να καλλιεργούν κάνναβη στα σπίτια τους.

Ο υπουργός Υγείας Anutin Charnvirakul έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις στο Facebook, εν όψει του κανονισμού που θα ισχύει από τις 9 Ιουνίου. Με βάση τον νέο κανονισμό, οι Ταϊλανδοί θα μπορούν να καλλιεργούν κάνναβη στα σπίτια τους, αφότου το έχουν γνωστοποιήσει στις τοπικές αρχές. Όμως, τα φυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για ιατρικούς σκοπούς. Επιπλέον, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εμπορική δραστηριότητα χωρίς τις σχετικές άδειες, όπως αναφέρει το CNN.

Περίπου το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της Ταϊλάνδης απασχολείται στη γεωργία και η κυβέρνηση θέλει να ποντάρει στην κάνναβη για επιπλέον έσοδα.

Σε μία περιοχή που έχει πολύ αυστηρές ποινές για τα παράνομα ναρκωτικά, η Ταϊλάνδη έγινε η πρώτη χώρα της ΝΑ Ασίας που νομιμοποίησε την ιατρική έρευνα και χρήση της κάνναβης, το 2018.

Επίσης, η χώρα έχει χαλαρώσει τους σχετικούς νόμους, επιτρέποντας σε ταϊλανδέζικες εταιρείες ποτών και καλλυντικών να κυκλοφορήσουν προϊόντα με κάνναβη και CBD.

Ο Anutin έκανε γνωστό ότι οι εταιρείες που έχουν πάρει σχετικά άδεια, μπορούν να πωλούν προϊόντα κάνναβης που περιέχουν λιγότερο από 0,2 THC.

Αυτό θα επιτρέψει στον κόσμο και στην κυβέρνηση να έχουν έσοδα πάνω από 10 δισ. μπατ τον χρόνο από την μαριχουάνα και την κάνναβη, σημείωσε.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η κίνηση της κυβέρνησης έχει στόχο να ανοίξει τον δρόμο ώστε ο κόσμος να χρησιμοποιεί το φυτό σε φαρμακευτικά τσάγια ή σούπες.

Πηγή: moneyreview.gr