Προσοχή! Ένας «Ζορμπάς» κυκλοφορεί στους δρόμους με το αυτοκίνητό του

Το πρωτοφανές περιστατικό της Παρασκευής 6 Μαΐου επαναφέρει με δραματικό τρόπο τη σοφή συμβουλή να αποφεύγουμε τους καβγάδες στο δρόμο. Ειδικά στην εποχή μας που είναι γεμάτη Ζορμπάδες.

Προσοχή! Ένας «Ζορμπάς» κυκλοφορεί στους δρόμους με το αυτοκίνητό του

Με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό της περασμένης Παρασκευής 6/5/22, στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου 55χρονος χτύπησε 20χρονο στο κεφάλι με αντικλεπτικό μπαστούνι αυτοκινήτου και τον έστειλε στην εντατική, αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η «νέα ηθική» του σύγχρονου Έλληνα. Δημιούργημα της οικογενειακής αγωγής, της έλλειψης παιδείας, του ωχαδερφισμού και της νεοελληνικής νοοτροπίας, ένας κακώς εννοούμενος Ζορμπάς κυκλοφορεί στους δρόμους με το αυτοκίνητο και είναι καλό να αποφεύγουμε οποιαδήποτε εμπλοκή μαζί του.

Στο δρόμο ισχύει λίγο-πολύ η σοφή συμβουλή: «Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς!» Ποτέ δεν ξέρεις ποιον έχεις απέναντί σου και συχνά τα φαινόμενα απατούν. Οι άνθρωποι που φαίνονται του χεριού σου, μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά επικίνδυνοι. Αυτός ο 55χρονος Ζορμπάς της Νέας Φιλαδέλφειας, αφού κατέβασε το μπαστούνι στο κεφάλι του νεαρού, τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο και έσπευσε να εξαφανιστεί. Συνελήφθη ευτυχώς και τώρα θα υποστεί τις συνέπειες της πράξης του. Θα του βγει ξινό αυτό το «Τι θες ρε;» που ξεστόμισε εναντίον του 20χρονου για τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του.

Ωστόσο αν ο νεαρός καταλήξει, οποιαδήποτε τιμωρία δεν θα τον φέρει πίσω. Αποδείχθηκε μοιραίο σφάλμα η απόφασή του να βγει από το αυτοκίνητο και να ζητήσει εξηγήσεις. Όχι βέβαια πως αυτό νομιμοποιεί τον κάθε 55χρονο να ανοίγει κεφάλια. Μήπως πρέπει να ξαναδιαβάσουμε τον «Ζορμπά» γιατί έχουμε παρεξηγήσει τους ρόλους και τον ανδρισμό μας;