Ένοχοι κοσμηματοπώλης και μεσίτης, αθώοι οι αστυνομικοί στη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου!

Ένταση επικράτησε στην δικαστική αίθουσα όταν το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο κήρυξε ενόχους για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη, αλλά αθώωσε τους τέσσερις αστυνομικούς.

Ένοχοι κοσμηματοπώλης και μεσίτης, αθώοι οι αστυνομικοί στη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου!

Την ενοχή του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη που κατηγορούνταν, για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, το μεσημέρι της 21 Σεπτεμβρίου 2018 στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος, κήρυξε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων.

Οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία ότι οι δύο άνδρες, κοσμηματοπώλης και μεσίτης, θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Με την απόφαση του δικαστηρίου, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και τέλος επί των ποινών.

Παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια Κωστόπουλου, η οποία αντέδρασε έντονα στο άκουσμα της απόφασης.

«Ντροπή, ξεφτίλες» ήταν κάποια από τα λόγια που ακούστηκαν από το ακροατήριο με την πρόεδρο να ζητεί από όσους αντιδρούν να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη.