Αίρονται οι περιορισμοί για την είσοδο στις τράπεζες - Παραμένει η χρήση μάσκας

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών έκανε σαφές πως διατηρείται το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για την είσοδο στα καταστήματα, ενώ αίρονται όλοι οι υπόλοιποι περιορισμοί

Αίρονται οι περιορισμοί για την είσοδο στις τράπεζες - Παραμένει η χρήση μάσκας

Μόνο η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική, ενώ συστήνεται η τήρηση των αποστάσεων για τις τράπεζες όλης της χώρας, καθώς σταματούν να ισχύουν όλοι οι υπόλοιποι περιορισμοί για την πρόσβαση στα καταστήματά τους.

Η ανακοίνωση για την κατάργηση των περιορισμών και τη διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας έγινε από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, στην οποία αναφέρει ότι:

«Συναλλαγές στα τραπεζικά καταστήματα μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ αριθμός Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.23983 (ΦΕΚ Β’ 2137/30.4.2022) ως προς τη διαχείριση της πανδημίας

Μετά τον επαναπροσδιορισμό των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού, και για όσους συναλλασσόμενους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή σε τραπεζικό κατάστημα με φυσική παρουσία, οι περιορισμοί πρόσβασης παύουν να ισχύουν.

Για όσους επιλέξουν την πραγματοποίηση συναλλαγών με φυσική παρουσία τονίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση χρησιμοποίησης προστατευτικής μάσκας και συνιστάται η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι οι συναλλασσόμενοι έχουν πάντα τη δυνατότητα άμεσης και ασφαλούς εξυπηρέτησής τους, με την ηλεκτρονική τραπεζική και τη χρήση των καρτών τους».