Ομοσπονδία Καράτε: «Δεν προκύπτει εμπλοκή αθλήτριάς μας»

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε διέψευσε πως υπάρχει εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας στο περιστατικό με το γατάκι στην Αιδηψό

Ομοσπονδία Καράτε: «Δεν προκύπτει εμπλοκή αθλήτριάς μας»

Σάλο έχει προκαλέσει το περιστατικό με την κακοποίηση μιας γάτας από μια παρέα σε ταβέρνα στην Αιδηψό.

Ένα ακόμα θέμα που προέκυψε από την όλη υπόθεση είναι η πιθανή εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε.

Η είδηση προήλθε από ανάρτηση της σελίδας «Dog’s Voice» στο Instagram, μέσω της οποίας ανέφεραν πως «λυπούμαστε βαθιά γιατί η μία εκ των συμμετεχόντων είναι αθλήτρια και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε @hellaskarate, την οποία καλούμε να καταδικάσει δημόσια το περιστατικό».

Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της ελληνικής ομοσπονδίας, η οποία σε ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα τον βασανισμό των ζώων και τονίζει πως «η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας».

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε αναφέρει:
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε αποτρόπαια πράξη, πόσω μάλλον μια πράξη ποινικά κολάσιμη, όπως ο βασανισμός ζώων.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους ζητούν την παραδειγματική τιμωρία ανθρώπων που συμπεριφέρονται άθλια σε ανυπεράσπιστα ζώα.

Από εκεί και πέρα, η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας. Η υπόθεση έχει ήδη απασχολήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Είναι αυτονόητο ότι η ΕΛΟΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να δράσει αποφασιστικά και με τη δέουσα αυστηρότητα, εφόσον προκύψει οτιδήποτε επιβαρυντικό για την αθλήτρια από την ελληνική δικαιοσύνη».