Πάτρα - Θάνατος Τζωρτζίνας: Συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Απαντήσεις για τη διαδρομή της κεταμίνης αναμένει η ανακρίτρια η οποία το επόμενο διάστημα θα λάβει καταθέσεις από περίπου 15 άτομα. Εν αναμονή του πορίσματος για την Ίριδα και τη Μαλένα.

Πάτρα - Θάνατος Τζωρτζίνας: Συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων όλων των παραγγελιών που έχει διατάξει η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, συνεχίζεται η λήψη μαρτυρικών καταθέσεων αναφορικά με την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, στην Πάτρα.

Και αυτή την εβδομάδα η δικαστική λειτουργός αναμένεται να συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων στα οποία νοσηλεύτηκε η 9χρονη κόρη της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου, πριν φύγει από τη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 15 ακόμη άτομα αναμένεται να περάσουν το ανακριτικό κατώφλι το επόμενο διάστημα, για να περιγράψουν τις δικές τους εντυπώσεις από τις ημέρες της νοσηλείας του μικρού κοριτσιού.

Ωστόσο, εκτός από την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας η 18η τακτική ανακρίτρια περιμένει την ολοκλήρωση των παραγγελιών που η ίδια έχει διαβιβάσει στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να έχει μία συνολικότερη εικόνα για τις συνθήκες γύρω από τις οποίες χάθηκε η ζωή της Τζωρτζίνας.

Αρχικό μέλημα είναι η εύρεση της διαδρομής της κεταμίνης, αφού η κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία της κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου, εμμένει ακόμα και σήμερα στο ότι η ίδια δεν είχε καμία σχέση με την χορήγηση της ουσίας στη Τζωρτζίνα, η οποία -όπως ισχυρίζεται- ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών των θεραπόντων ιατρών. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να υποβληθούν στην ανακρίτρια τα αποτέλεσμα γύρω από το αίτημα προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων με το οποίο ζητήθηκε ο εντοπισμός της πορείας της κεταμίνης. Συγκεκριμένα, στην παραγγελία, αναφέρεται η ανάγκη για ενημέρωση γύρω από το που έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα και με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος νόμιμα ή και παράνομα, με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, όπου κατοικούσε η οικογένεια.

Παράλληλα, από την περασμένη εβδομάδα έχει ζητηθεί και η διενέργεια έκθεσης πραγματογνωμοσύνης από παιδοψυχολόγο, έτσι ώστε να εξεταστούν οι ζωγραφιές του μικρού παιδιού και να ερμηνευθούν -αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό- τα όσα απεικόνισε το κορίτσι λίγο πριν το θάνατό της. Ενδέχεται τα επίμαχα συμπεράσματα να αναδείξουν μία νέα πτυχή που ίσως να μην έχει ακόμα επικεντρώσει το ενδιαφέρον των αρχών μέχρι σήμερα.

Τέλος, η Χριστίνα Σαλάππα αναμένει εφόσον χρειαστεί και τις παρατηρήσεις, που ενδεχομένως να έχει η Χαρά Σπηλιοπούλου, η διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία διορίστηκε ως ειδικός επιστήμων επί θεμάτων ιατροδικαστικής για τη συνδρομή της στην έρευνα. Συγκεκριμένα, έχοντας λάβει γνώση του ιατρικού φακέλου της Τζωρτζίνας καθώς και των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έλαβαν χώρα μετά το θάνατό της, μπορεί ανά πάσα στιγμή να συστήσει περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν. Τη συμμετοχή της ειδικού επιστήμονας είχε ζητήσει η ίδια η ανακρίτρια, η οποία είχε υποστηρίξει ότι απαιτείται και η συνδρομή ενός προσώπου με ειδικές γνώσεις επί της ιατροδικαστικής επιστήμης για να προχωρήσουν στις ενδεδειγμένες ανακριτικές πράξεις για την περαιτέρω διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η έρευνα για Ίριδα και Μαλένα

Την ίδια ώρα, εξελίξεις αναμένονται και στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διεξάγεται αναφορικά με τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου, Μαλένας και Ίριδας. Όπως είναι γνωστό, το ίδιο διάστημα που η Ρούλα Πισπιρίγκοπυ συνελήφθη ως κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άνοιγε με τη σειρά της, τη βεντάλια των ερευνών και για τα άλλα δύο παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση πραγματογνωμοσύνης των ιατροδικαστών, Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, σύντομα αναμένεται να υποβληθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πόρισμα που θα συνταχθεί από τους δύο ειδικούς, προκειμένου να εξακριβωθούν, μετά τα νέα δεδομένα, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή η Ίριδα και η Μαλένα. Τα συμπεράσματα του θα βασίζονται στους ιατρικούς φακέλους των δύο κοριτσιών, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη σχηματισθείσα δικογραφία.

Πηγή: News247.gr