Τσέρνομπιλ: «Συναγερμός» για τα ποσοστά ραδιενέργειας

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Ράφαελ Γκρόσι στα ποσοστά ραδιενέργειας γύρω από το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία παρουσιάζονται «μη φυσιολογικά» επίπεδα

Τσέρνομπιλ: «Συναγερμός» για τα ποσοστά ραδιενέργειας

Ανήμερα της επετείου της πυρηνικής καταστροφής του Τσέρνομπιλ, ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, ανακοίνωσε ότι στις εγκαταστάσεις και γύρω από το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο παρουσιάζονται «μη φυσιολογικά» επίπεδα ραδιενέργειας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Ράφαελ Γκρόσι, 36 χρόνια μετά το πυρηνικό δυστύχημα, επισκέφθηκε το σημείο και σήμανε συναγερμό, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη, μετά το σύντομο πέρασμα και κατάληψη του εργοστασίου το προηγούμενο διάστημα από τους Ρώσους.

«Η κατάσταση είναι πολύ -πολύ επικίνδυνη» ανέφερε ο Γκρόσι, ενώ συμπλήρωσε πως: «υπήρξαν κάποιες στιγμές που τα επίπεδα ανέβηκαν λόγω της μετακίνησης του βαρέως εξοπλισμού που έφερναν εδώ οι ρωσικές δυνάμεις και όταν έφυγαν. Παρακολουθούμε το φαινόμενο αυτό μέρα με τη μέρα».