Υπάρχει εξήγηση για το λοκντάουν στην Σαγκάη

Η Κινεζική υστερία με την καραντίνα στην Σαγκάη έχει προφανώς την εξήγησή της. Το πρωτοφανές λοκντάουν στην Κινεζική οικονομική πρωτεύουσα προκαλεί την δυσπιστία των λογικά σκεπτόμενων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχει εξήγηση για το λοκντάουν στην Σαγκάη

Υπάρχει πράγματι λόγος για τόσο αυστηρή απομόνωση ή κρύβεται κάτι άλλο πίσω από την υγειονομική δικτατορία της Σαγκάης; Καταρχάς φαντάζει απίθανο να πρόκειται για κάποιον νέο ιό όπως διατείνονται οι απανταχού συνωμοσιολόγοι. Εξίσου απίθανη θα ήταν μια νέα φονική μετάλλαξη του κορονοϊού.

Αν μη τι άλλο βρισκόμαστε σε φάση επιδημιολογικής ύφεσης, όσο κι αν προσπαθούν να μας τρομάξουν ορισμένοι ειδικοί.

Τα κρούσματα και κυρίως η αναλογία των νεκρών είναι σχεδόν μια αθώα συνθήκη, που μόνο τα Μέσα Ενημέρωσης εμπορεύονται. Η ανεξήγητα σκληρή στάση των Κινεζικών αρχών σε ένα λιμάνι που αποτελεί τον μεγαλύτερο εφοδιαστικό σταθμό του παγκόσμιου εμπορίου σε συνδυασμό μάλιστα με το άτυπο μέτωπο Ρωσίας-Κίνας μας κάνει να κοιτάμε προς την πιθανότητα ενός εμπορικού πολέμου μεταμφιεσμένου σε σκληρό λοκντάουν με σκοπό να πληγούν και να ρημάξουν οι εφοδιαστικές αλυσίδες. Κοντολογίς η Κίνα ως παγκόσμιος ρυθμιστικός παράγοντας προσπαθεί να ανατρέψει την εύρυθμη λειτουργία των εφοδιαστικών αλυσίδων του παγκόσμιου εμπορίου.

Η κίνηση αυτή παραπέμπει σε ένα είδος αδήλωτου εμπάργκο που θα προκαλέσει πανικό στις παγκόσμιες αγορές και θα σφίξει ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της υπεραισιόδοξης Δύσης. Κοντολογίς εκεί που οι Δυτικοί πιστεύουν πως επιβάλλουν κυρώσεις που θα γονατίσουν το Σινορωσικό άξονα, κινδυνεύουν να δεχτούν ένα ακόμα πλήγμα στο γόητρό τους αλλά και στην οικονομική και εμπορική καθημερινότητα των λαών τους.

Η συνέχεια σε αυτή την υπόθεση θα δείξει αν πρέπει να παίρνουμε τα πράγματα όπως φαίνονται ή αν θα ήταν πιο φρόνιμο να αναζητάμε την εξήγηση πίσω από το παιχνίδι των εντυπώσεων που παίζουν οι Κινέζοι στην πλάτη μας.