Πάσχα με μάσκα και σελφ τεστ

Διευκρινίσεις για την άρση των μέτρων έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας - Τι είπαν η Μίνα Γκάγκα και ο Γκίκας Μαγιορκίνης 

Πάσχα με μάσκα και σελφ τεστ

Πάσχα με μάσκα και σελφ τεστ θα κάνουμε, ενώ η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική σε σημεία όπως τα ΜΜΜ, τα σχολεία και τις δομές υγείας ακόμη και μετά την άρση της υποχρεωτικότητας, σημείωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού.

Η πορεία της πανδημίας δείχνει ύφεση με τα κρούσματα να έχουν μειωθεί κατά 32% και ο κυλιόμενος μέσος όρος των νέων διαγνώσεων έφτασε τα 12.000 την ημέρα.

Την ίδια στιγμή η καθηγήτρια επεσήμανε ότι υπάρχει σημαντική εμφάνιση του φαινομένου των επαναλοιμώξεων με εκτίμηση για 1000 κρούσματα την ημέρα.

Πάντως η διάρκεια της έξαρσης όπως είχε εκτιμηθεί γενικότερα αποδείχτηκε βραχύβια.

Καλύτερα είναι τα πράγματα στο μέτωπο της πανδημίας και ξεκινάμε σε μια νέα κανονικότητα σημείωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Ανέφερε πως τα δύο τελευταία χρόνια, κατά την εκτίμησή της, μας έδειξαν ότι αντιμετωπίζουμε καθημερινά καινούρια πράγματα και έτσι έπρεπε να παρατηρήσουμε και να αλλάξουμε τον τρόπο της ζωής μας, πράγμα που κάναμε.

Από την πλευρά του ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι ο ιός δεν αναμένεται να εξαφανιστεί αλλά σε κάθε περίπτωση βλέπουμε σαφή ύφεση παγκοσμίως.

Όπως εξήγησε ο κος Μαγιορκίνης, βλέπουμε ότι μειώνονται οι διαγνώσεις κάτω από ένα εκατομμύριο, σε επίπεδα που έχουμε να δούμε από την έναρξη του κύματος της Όμικρον.

Παράλληλα, ανέφερε πως στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα συνολικά μειώθηκαν οι διαγνώσεις κατά 27%, μειούμενη είναι επίσης και η πίεση στο σύστημα υγείας.

"Βλέπουμε μαζική μείωση των δεικτών, αναμένουμε επιπρόσθετη βελτίωση της εικόνας στην χώρα μας τις επόμενες ημέρες”, τόνισε και ότι σε κάθε περίπτωση δεν αναμένεται να εξαφανιστεί ο ιός. Παράλληλα, απίθανο έκρινε ο καθηγητής να δούμε έξαρση του ιού μέσα στο καλοκαίρι δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν παρατηρήθηκε τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια.

Πηγή: news247.gr