Ο δικήγορος Λύτρας ενημέρωσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι παραιτείται από την υπόθεση (vid)

Την παραίτηση του από συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου υπέβαλλε στην, πρώην, πια, εντολέα του ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας μετά την εύρεση δηλητηρίου στον οργανισμό της Τζωρτζίνας. Οι διάλογοι τους.

Ο δικήγορος Λύτρας ενημέρωσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι παραιτείται από την υπόθεση (vid)

Ως απόρροια των ραγδαίων εξελίξεων στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, με την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας και την σύλληψη της μητέρας τους, Ρούλας Πισπιρίγκου ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, παραιτήθηκε από την υπεράσπιση της.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της την ενημέρωσε σχετικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της.

«Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;» φέρεται να ρώτησε ο δικηγόρος, όμως εκείνη φέρεται να μην απάντησε, ενώ ο ποινικολόγος της ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Απόστολος Λύτρας, γνωστοποιεί την απόφασή του να παραιτηθεί από την υπεράσπιση της μητέρας.

Σε δήλωσή του αναφέρει:

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, οπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού».

Ο κ. Λύτρας είχε αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου στις αρχές Μαρτίου. Όπως ανέφερε τότε σε ανακοίνωσή του, «το δικηγορικό μας γραφείο έλαβε εντολή από την Κα Πισπιρίγγου, μητέρα των τριών παιδιών που απεβίωσαν, να την εκπροσωπήσουμε, συνεπικουρώντας τις αρχές στη διερεύνηση της ακριβούς αιτίας θανάτου των τέκνων της. Οι γονείς, όπως και οι οικογένειες τους, αναμένουν επιστημονικά τεκμηριωμένες απαντήσεις για την ανάδειξη της πλήρους αλήθειας».