Ένταση και διακοπή στη δίκη Φιλιππίδη: «Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή»

Την αντίδραση των θυμάτων και των συνηγόρων τους προκάλεσε η συνήγορος στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Διακόπηκε η δίκη.

Ένταση και διακοπή στη δίκη Φιλιππίδη: «Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή»

Συνεχής ένταση επικρατεί στη δίκη για τον Π. Φιλιππίδη, μετά και την αντίπραξη της υπεράσπισης στο αίτημα των γυναικών να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών.

«Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» υποστήριξε στην αγόρευσης της η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Κικής Μπακιρτζίδου προκαλώντας την αντίδραση των θυμάτων και των συνηγόρων τους.

«Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας πληρεξούσιος δικηγόρος των δυο θυμάτων που έχουν υποβάλει το αίτημα.

Είχε προηγηθεί η θέση του Μιχ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι «ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχα διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππίδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Το δικαστήριο υποχρεώθηκε να διακόψει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ στη συνέχεια επανήλθε για να συνεχιστεί η συζήτηση για το αίτημα.

Δίκη Φιλιππίδη: Εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο ηθοποιός

Με τη παρουσία του Πέτρου Φιλιππίδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο οποίος δια στόματος του συνηγόρου του έχει υποστηρίξει ότι επιθυμεί διακαώς να βρεθεί στη δικαστική αίθουσα, ξεκίνησε η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση της πολύκροτη δίκης.

Ένταση και διακοπή στη δίκη Φιλιππίδη:

Ο ίδιος έφτασε στα Δικαστήρια λίγο πριν τις 9 το πρωί της Δευτέρας, προσπαθώντας να αποφύγει τις κάμερες, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του και τον γιο του.

Πηγή: News247.gr