Ταλιμπάν: Μόνο με συνοδεία άνδρα τα αεροπορικά ταξίδια για τις γυναίκες

Εντολή των Ταλιμπάν στις αεροπορικές εταιρείες να μην επιτρέπεται η είσοδος στα αεροπλάνα σε γυναίκες που δεν συνοδεύονται από άνδρα συγγενή τους.

Ταλιμπάν: Μόνο με συνοδεία άνδρα τα αεροπορικά ταξίδια για τις γυναίκες

Οι Ταλιμπάν ζήτησαν από τις αεροπορικές εταιρίες στο Αφγανιστάν να μην επιτρέπουν στις γυναίκες να επιβιβάζονται σε αεροπλάνα, αν δεν συνοδεύονται από έναν άνδρα της οικογενείας τους, έγινε γνωστό από τις ίδιες τις εταιρείες.

Δύο αξιωματούχοι των αφγανικών αεροπορικών εταιρειών Ariana Afghan Airlines και Kam Air επεσήμαναν χθες Κυριακή στο AFP ότι έλαβαν εντολή από τους Ταλιμπάν να μην δίνουν εισιτήρια στις γυναίκες που δεν συνοδεύονται στο ταξίδι τους από έναν άνδρα της οικογένειάς τους.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από συνάντηση που είχαν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας εκπρόσωποι των Ταλιμπάν, των δύο αεροπορικών εταιρειών και της υπηρεσίας μετανάστευσης του αεροδρομίου της Καμπούλ.

Σχετική επιστολή που έστειλε υψηλόβαθμο στέλεχος της Ariana Afghan Airlines προς το προσωπικό της εταιρείας, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του AFP, επιβεβαιώνει τις νέες εντολές, οι οποίες αφορούν όλες τις πτήσεις.

«Καμία γυναίκα δεν επιτρέπεται να πετά, στις πτήσεις εσωτερικού ή εξωτερικού, χωρίς τη συνοδεία ενός άνδρα», αναφέρει η επιστολή.

Πηγή: News247.gr