Δίκη Φιλιππίδη: Παρών στο δικαστήριο ο ηθοποιός

Στο εδώλιο του δικαστηρίου αναμένεται να καθίσει για πρώτη φορά σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης, στη δεύτερη κατά σειρά σειρά συνεδρίαση της πολύκροτης δίκης του.

Δίκη Φιλιππίδη: Παρών στο δικαστήριο ο ηθοποιός

Εν αναμονή της προσέλευσης του Πέτρου Φιλιππίδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο οποίος δια στόματος του συνηγόρου του έχει υποστηρίξει ότι επιθυμεί διακαώς να βρεθεί στη δικαστική αίθουσα, ξεκινά η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση της πολύκροτη δίκης.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός αναμένεται για πρώτη φορά να καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου, αντιμέτωπος τόσο με τους φυσικούς δικαστές του όσο και με τις τρεις γυναίκες που έχουν καταθέσει σε βάρος του, καταγγέλλοντας βιασμό και απόπειρα βιασμού σε βάρος τους. Ο ίδιος ο συνήγορος του, Μιχ. Δημητρακόπουλος, έχει υποστηρίξει μετά βεβαιότητας ότι θα μεταχθεί κατά τη δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση.

"Ο κ. Φιλιππίδης θα είναι εδώ έστω και με καροτσάκι εφόσον είναι καλά και δεν αποδημήσει εις Κύριον…", είχε πει χαρακτηριστικά ο συνήγορός του, ζητώντας μάλιστα να του δοθεί μία ολιγοήμερη διακοπή προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάσταση της υγείας του ηθοποιού. Όπως υπογράμμισε ο δικηγόρος, "θέλει να έρθει θα απαντήσει σε όλα. Θα γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, θα υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες γιατί γίνεται μια προσημείωση δίκης όλο αυτόν τον καιρό στα κανάλια".

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, κατά την οποία δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις των τριών γυναικών, προβλέπεται να προσέλθουν ξανά προς συμπαράσταση των καταγγελλόντων ηθοποιοί. Άλλωστε, και στην πρώτη συνεδρίαση στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ζέτα Δούκα, Σπύρος Μπιμπίλας.

Παράλληλα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Αλ. Μίντζιας, ήδη έχει καταθέσει στο δικαστήριο τον κατάλογο των μαρτύρων που έχει προτείνει η πολιτική αγωγή, μεταξύ των οποίων είναι η Κάτια Δανδουλάκη, η Χρύσα Παππά, η Λένα Δροσάκη και η Εβελίνα Παπούλια.

Η κατηγορία

Υπενθυμίζεται ότι οι αναφορές των γυναικών που έφεραν τον Πέτρο Φιλιππίδη αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη είναι τρεις. Η πρώτη αφορά καταγγελία βιασμών (με τη νομική έννοια του όρου), οι οποίοι φέρονται να τελέστηκαν τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2008.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έχει καταθέσει ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειές της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε. Η ίδια αρχικά κατέθεσε μεταξύ άλλων για μία απόπειρα βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Με χρόνο τέλεσης το 2010 και το 2014, φέρονται να είναι οι δύο απόπειρες βιασμού που έχουν αποδοθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη. Συγκεκριμένα, το πρώτο θύμα υποστήριξε ότι πήγε στο καμαρίνι του για επαγγελματικούς λόγους -να συζητήσουν για ένα ρόλο- και όταν ο κωμικός της επιτέθηκε, εκείνη διέφυγε. Η δεύτερη γυναίκα έχει καταθέσει -κατά πληροφορίες- ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Εκείνη δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητό του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.

Πηγή: News247.gr