Μητσοτάκης: Ανάληψη της ανοικοδόμησης του μαιευτήριου της Μαριούπολης!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της τηλεδιάσκεψης του με τους ομολόγους του της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, για την κοινή Ευρωπαϊκή δράση κατά της ακρίβειας στην ενέργεια, δήλωσε την πρόθεση της χώρας μας ν' αναλάβει την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου από βομβαρδισμούς μαιευτήριου της Μαριούπολης.

Μητσοτάκης: Ανάληψη της ανοικοδόμησης του μαιευτήριου της Μαριούπολης!

Την πεποίθηση του ότι απαιτείται κοινή ευρωπαϊκή δράση απέναντι στο κύμα ακρίβειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την τετραμερή συνάντηση στην Ρώμη με τους ομολόγους του της Ιταλίας (Μάριο Ντράγκι), Ισπανίας (Πέδρο Σάντσεθ) και Πορτογαλίας (Αντόνιο Κόστα) στην οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης (λόγω του ότι αναρρώνει από τον κορονοϊό).

Στο περιθώριο της ανακοινώσε ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης που χτυπήθηκε πριν από λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών, ως μια μικρή ένδειξη έμπρακτης στήριξης στον απόδημο Ελληνισμό της πόλης.

Αναφορικά με την συζήτηση που είχαν οι τέσσερις πρωθυπουργοί, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει δράσεις που θα προφυλάσσουν τις κοινωνίες τουλάχιστον ως το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της μια τέτοια ενεργειακή κρίση, κανείς κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Συμφωνήσαμε ότι οι λύσεις δεν μπορεί να είναι μόνο εθνικές, πρέπει να υπάρξουν εναρμονισμένες ευρωπαϊκές παρεμβάσεις, ώστε να επανέλθουν οι τιμές στα φυσιολογικά επίπεδα».

«Όταν οι αγορές γίνονται έρμαια των κερδοσκόπων, τότε έρχεται η ώρα της κρατικής παρεμβασης. Μια τέτοια παρέμβαση εισηγούμαστε εμείς» είπε και συμπλήρωσε:

«Πρέπει την επόμενη εβδομάδα να πάρουμε αποφάσεις άμεσα. Να συγκροτήσουμε ενιαίο μέτωπο στην οικονομία. Να δώσουμε έμφαση στις διασυνδέσεις και στο LNG. Επίσης, στην εξοικονόμηση. Η ενεργειακή κρίση μπορεί να ξυπνήσει τον εφιάλτη του λαϊκισμού στην Ευρώπη, να βάλει νάρκη στην ευρωπαϊκή ιδέα».